13. januar 2022.13. jan 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Gradonačelnik posetio porodicu Vasiljević iz Petlovače

Paketići za najmlađe članove

U ovoj porodici smenjuju se tri generacije a ona ukupno broji 11 članova. Zajedno obrađuju 35 hektara zemlje a ujedno se bave i stočarstvom
Kako je Božić najradosniji hrišćanski praznik, ispunjen darivanjem, na Badnji dan porodicu Vasiljević iz Petlovače posetio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić kako bi njihovim najmlađim članovima uručio poklone.

U ovoj porodici smenjuju se tri generacije a ona ukupno broji 11 članova. Zajedno obrađuju 35 hektara zemlje a ujedno se bave i stočarstvom. Imaju 62 grla stoke, 2 konja ali i kokoške i svinje, ovce i koze, kao i brojnu mehanizaciju.

-Ova porodica pokazuje kako tri generacije koje žive zajedno, uz slogu i ljubav mogu da naprave prave rezultate. Mi smo tu da u saradnji sa državom napravimo približno iste uslove za život na selu kao i u gradu. Gledamo potrebe naših meštana, tu smo da budemo podrška ali i da pomognemo tamo gde je potrebno kako bi sačuvali porodice na selu. Ako imamo jako selo i grad Šabac će biti jak – poručio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Petorica braće, ujedno i najmlađi članovi domaćinstva Lazar (13), Vukašin (9), Vasilije (8), Veljko (4) i Miloš (7) kažu da vole da pomažu porodici u prihranjivanju stoke kao i radu u domaćinstvu.

-Volimo da živimo na selu. U gradu je vazduh zagađen, ovde nam je mnogo lepše – rekao je Lazar Vasiljević.
Ž.P.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa