13. januar 2022.13. jan 2022.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Zlatna svadba Mikana i Sije Eganović

Pola veka sreće i ljubavi

Prošlo je pola veka, iza njih je 50 godina ljubavi, razumevanja i posvećenosti, a još mnoga leta životne harmonije i sreće su pred njima. Baš na dan posvećen Svetom Stefanu, hladne zime 1972. godine u Šapcu su brakom ljubav krunisali Mikan i Sija Eganović, zaplovivši vodama zajedništa čuvajući svoj brod na sigurnom kursu sreće.

Život neizostavno donosi lepe i manje lepe trenutke, neke odluke se dugo planiraju, druge se moraju doneti ad hoc, ali sve što su donosile godine i decenije, Sija i Mikan su izneli zajedno. Najveće bogatstvo skladnog suživota su dve ćerke Meri i Sali.

U razgovoru za Glas Podrinja pre nepto više od godinu dana Mikan je evocirajući životne uspomene istakao da mu je supruga donela mir, a porodica koju su zajedno stvorili dala smisao svemu što je bilo i što dolazi.

-Ona je moje sve. Znam da nije bilo lako izdržati sa mnom, a ona nije samo izdržala, ona me je negovala, čuvala i s njom sam dobio ženu bolju nego što sam zasluživao. Podarila mi je divne ćerke i Bogu sam zahvalan na daru mojih devojaka. One sa unucima i praunucima su moja snaga i mir – govorio je i govori još uvek Mikan.

Meri i Sali zajedno sa svojim porodicama roditeljima žele da još dugo žive u zdravlju i sreći, čuvajući, voleći, negujući i razumevajući jedno drugo.

Naša želja za srećni par je da im zlatna godišnjica pozlati još mnoge buduće godine i decenije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa