13. januar 2022.13. jan 2022.
Konji jurili u ime Hrista
BOŽIĆNE KONjIČKE TRKE U BOGATIĆU

Konji jurili u ime Hrista

Pobedničke pehare osvojili Atoša i Orao Trlić, a osmogodišnjoj Sari pripao zlatnik.
Atoša, vlasnika Bore Stevanovića iz Pančeva sa Lazarevićem u sedlu u galopskoj trci ( jahanje) Božić na 800 metara, prva je prošla kroz cilj u „oštroj“, završnici, tradicionalne konjičke trke, održane prošlog petka na najradosniji hrišćanski praznik na hipodromu u Bogatiću. Pobednicima je pehar uručio Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine Bogatić.

Sličan pobednički pehar, samo u galopskoj trci u sulkama, „Badnji dan“ na istoj distanci, osvojio je Orao Trlić, vlasništvo Lazara i Lenke Tripković, a u sulkama je bio Ličanin. Ovoga puta pobednički pehar je uručio Darko Mašić, direktor Turističke organizacije opštine Bogatić.
Prethodno, prilikom lomljenja česnice slavljenički zlatnik pronašla je osmogodišnja Sara Tarbuk iz Zasavice.

Tradicionalno druženje ljubitelja konjičkog sporta uz kuvanu rakiju i vino, trke galopera i lomljenje slavske česnice sa zlatnikom, održava se na ovom hipodromu više od dve decenije. Ovog puta i vreme je poslužilo galopere. Sunce je grejalo između mutnih oblaka. Padavina nije bilo, a čitava „reka“ ljudi „slila“ se na ovaj sportski objekat u Bogatiću. Po slobodnoj proceni bilo ih je više od tri hiljade. Očigledno ljubitelji konjičkog sporta iz mačvanskih sela i okoline uželeli su se konjičkog nadmetanja.
Uspešni organizatori su bili Konjički klub „Mačvanin“ u Bogatiću i Turistička organizacija ove lokalne samouprave.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa