13. januar 2022.13. jan 2022.
Erupcija kreativnosti
PROFESORI I ĐACI POVODOM PRAZNIKA OPLEMENILI PROSTOR

Erupcija kreativnosti

“Ove godine su se svi odazvali ovim akcijama i krenula je prava erupcija kreativnosti i ideja kod naših profesora i đaka. Želeli smo da okitimo ekološku jelku, da to bude prirodna jelka koju ćemo zasaditi u školskom dvorištu i da ukrasi na njoj budu od prirodnih materijala. Upotrebljen je karton, plodovi četinara, hrasta od kojih su osmišljavani i pravljeni nakiti. Pored ove jelke, napravljene su i druge, originalne i veoma dopadljive” rekla je profesorka likovne kulture Tanja Vasić
Hol i hodnike Srednje škole u Koceljevi proteklih dana ukrašavaju pomalo nesvakidašnje novogodišnje i božićne dekoracije. Na svakom koraku postavljene su jelke koje su okićene neuobičajenim ukrasima. Tu su hemijska, pa poljoprivredna, ekonomska i matematička jelka, ali i književna napravljena od knjiga, te ukrašeno božićno drvo.



–Ove godine su se svi odazvali ovim akcijama i krenula je prava erupcija kreativnosti i ideja kod naših profesora i đaka. Želeli smo da okitimo ekološku jelku, da to bude prirodna jelka koju ćemo zasaditi u školskom dvorištu i da ukrasi na njoj budu od prirodnih materijala. Upotrebljen je karton, plodovi četinara, hrasta od kojih su osmišljavani i pravljeni nakiti. Pored ove jelke, napravljene su i druge, originalne i veoma dopadljive- rekla je profesorka likovne kulture Tanja Vasić.



Na izmaku prošle godine srednjoškolci su se zajedno sa svojim profesorima organizovali i pripremili prodajnu izložbu božićnih aranžmana i dekoracija i priredili novogodišnju predstavu za decu zaposlenih u školi. Veliki broj učenika bio je uključen u brojne aktivnosti kroz sekcije i rad učeničkog parlamenta a ideja, energije i dobre volje nije manjkalo.



–Kao profesorka likovne kulture veoma sam zadovoljna stepenom kreativnosti učenika i njihovom željom da urede svoj prostor i učestvuju u raznim aktivnostima. Jedino što im je potrebno jeste podrška i vreme da se oslobode i bez stega počnu da realizuju svoje ideje koje ne nedostaju. Za ovako malu sredinu zaista su puni ideja i veoma humani, što važi za sve zaposlene u ovoj školi- istakla je profesorka Vasić.

PRAZNIČNA ČAROLIJA DARIVANjA
U susret novogodišnjim i božićnim praznicima Srednja škola u Koceljevi organizovala je akciju prikupljanja sredstava za kupovinu invalidskih kolica jednoj od učenica. Odziv đaka bio je veoma dobar, a njoj su se rado priključili profesori i ostali zaposleni.

–U toku kviza znanja, još jedne od prednovogodišnjih aktivnosti, ovoj devojčici su poklonjena kolica i taj trenutak bio je veoma dirljiv, emotivan za sve prisutne. Pored toga, pobednici kviza su paketiće koje su dobili donirali u humanitarne svrhe. Mislim da smo obuhvatili sve aspekte čoveka i društva i uopšte. Ovakvi događaji veoma pozitivno deluju na sve nas, na zaposlene i na đake. Prosto je lekovito- poručila je profesorka likovne kulture.

Sve ovo govori u prilog činjenici da se u ovoj obrazovnoj ustanovi poklanja pažnja i vaspitnoj ulozi škole, čini se u savremenom društvu pomalo zaboravljenom a jednako važnom segmentu, kao i sticanje znanja i veština.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa