13. januar 2022.13. jan 2022.
Poslednji duel u 2021. godini (foto: VK Šabac)

Poslednji duel u 2021. godini (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Prvi derbi u nizu

Iako je u fokusu duel provog kola Svetske lige gde u Šapcu Srbija dočekuje Italiju, tri dana ranije svoje superligaške putešestvije nastavljaju najbolji klupski igrači u Srbiji koje očekuje start plej of grupe Super lige. Do kraja februara Šabac i sve ekipe očekuje pet kola i pet derbi utakmica, te je subotnji meč protiv Partizana (Gradski bazen, 18 časova) samo prvi derbi u nizu.

Posle nekoliko sezona u kojima nisu bili u prvom planu, ove je Partizan ponovo jak, još uspešniji nego što su mnogi predviđali. Poraženi su samo od Novog Beograda u Ligi, a uspeli su da pobede aktuelnogh šampiona Radniči, potom Zvezdu i Šabac. U sastavu su čuveni „nepobedivi“ Aleksić i Mitrović, posle nekoliko sezona u Šapcu u Beograd se vratio Petar Velkić, svima su poznati prezimena Vico i Barać. Na golu je izvanredni Rističević.

Iako svi govore o Novom Beogradu i Radničkom kao prvim favoritima za titulu, Partizan je pokazao da ima snagu da ugrozi njihov primat, posebno kada se uzme u obzir da za razliku od pomenutih i Crvene Zvezde nema obaveze van domaćeg takmičenja. Svakako je favorit i u Šapcu. U dva ovosezonak duela „crno-beli“ su slavili prekinuvši niz Šapca od tri uzastopne pobede.

Šabac bez izmena dočekuje drugi deo sezone. Ne postoji presija, što je pozicija iz koje može da se učini po neko iznenađenje. Biće izuzetno jak tempo, jer uz mečeve sa najjačim ekipama, šampiona iz 2019. očekuju i dueli u Regionalnoj ligi na turnirima gde u četiri dana bude odigrano pet utakmica.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa