13. januar 2022.13. jan 2022.
Toni Đerona (foto: RSS sajt)

Toni Đerona (foto: RSS sajt)

RUKOMET: EVROPSKO PRVENSTVO

Počinje Evro 2022

Večeras je start prvog velikog sportskog takmičenja u ovoj godini, Evropskog rukometnog prvenstva u konkurenciji muškaraca. Ponovo se vraća optimizam brojnim ljubiteljima ovog sporta kod nas i naredne nedelje će pokazati koliko je osnovan. Večeras (četvrtak, 13. januar) od 18 Srbija igra prtiv Ukrajine i pobeda je imperativ za plasman u sledeću fazu. Kroz dva dana rival je Hrvatska, a potom i Francuska u ponedeljak. Dve prvoplasirane će u narednu rundu uz prenošenje bodova iz međusobnih mečeva. U sledećoj fazi dve najbolje iz naše grupe će biti u novoj grupi sa najboljima iz grupe A (Crna Gora, S. Makedonija, Danska i Slovenija) i grupe B (Island, Portugal, Holandija i Mađarska).
Dok ovaj tekst nastaje nije poznat konačan spisak selektora Đerone, jer uz uobičajene dileme, problemi sa Kovidom ne štede bilo koga. Ukoliko ne bude iznenađenja, među reprezentativcima ćemo imati jednog sugrađanina, Petra Đorđića, beka, rukometaša Benfike, sina čuvenog golmana Metaloplastike i reprezentacije Zorana Đorđića, kao i dva igrača koja nisu rođena u Šapcu, ali su rukometno stasali u plavom dresu, golmana Milana Bomaštara i Vukašina Vorkapića, danas internacionalaca u Španiji, odnosno Francuskoj.

Prvi put će 24 reprezentacije učestvovai na turniru čiji domaćini su Mađarska i Slovačka. Nastupa prvi put svih šest bivših jugoslovenskih republika, Srbiju predstavlja i jedan sudisjki par. Specifičnost i to ne dobru predstojećeg Evra daju i brojni pozitivni testovi na Kovid koji će oslabiti mnoge reprezentacije. Prisustvo publike u Slovačkoj je ograničeno, a postojali su i predlozi o odlaganju ili otkazivanju Šampionata.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa