10. novembar 2011.10. nov 2011.
REGIONALNA DEPONIJA: RADOVI U ZAVRŠNOJ FAZI

VISOK NIVO KOMUNALNOG REDA

Predstavnici gradova Šabac i Sremska Mitrovica, Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije i Delegacije Evropske unije u Srbiji, prošlog petka posetili su glavnu lokaciju za odlaganje čvrstog otpada u Jarku i uverili se u dobru dinamiku radova
Projekat regionalnog upravljanja čvrstim otpadom Sremska Mitrovica - Šabac vredan je blizu 11 miliona evra. Iz IPA fondova EU izdvojeno je 7,3 miliona evra, a ostatak novca obezbedili su gradovi Šabac i Sremska Mitrovica i Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije.
- Zahvaljujući pomoći Evropske unije, radovi su u završnoj fazi izgradnje dela deponije. Ako se i ostale aktivnosti budu odvijale željenom dinamikom, možemo očekivati da će do kraja ove ili početkom sledeće godine prvo smeće iz Šapca kroz probni rad biti dopremljeno na deponiju u Jarku. U 2012. biće zatvorena gradska deponija u Šapcu, što je dobra i dugoočekivana vest. Šabac i Sremska Mitrovica dobiće vredan objekat komunalne infrastrukture koji će, uz izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Šapcu, obezbediti visok nivo komunalnog reda. To istovremeno znači brojne povoljnosti u oblasti sertifikovanja hrane, tako da očekujemo i direktnu ekonomsku korist od izgradnje ovakvih objekata, naglasio je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.
Prema rečima Aleksandra Prodanovića, predsednika Skupštine grada Sremska Mitrovica i člana Nadzornog odbora Programa podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave (MISP), zajednička deponija rešiće ekološke probleme oba grada u kojima do sada smeće nije odlagano na propisan način, što je ugrožavalo zdravlje ljudi, kvalitet zemljišta i podzemnih voda.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa