Info

20. januar 2022.20. jan 2022.
Foto: Svi mi koji  volimo fk mačva (fb), Proleće u mislima

Foto: Svi mi koji volimo fk mačva (fb), Proleće u mislima

FUDBAL: FK MAČVA

Pripreme za proleće

Očekivane minimalne izmene u sastavu. Kostur ekipe je nepromenjen. Povratak Markovića. Pripreme u Šapcu i Krupnju. Najmanje pet pripremnih mečeva. Cilj je plaj of, borba za Super ligu nije prioritet
Pripreme za prolećnu polusezonu Mačva je i zvanično startovala, bez značajnijih promena u igračkom sastavu do ovog trenutka i bez promena u stručnom štabu. Nije bilo dileme da će Boris Savić i u nastavku sezone sedeti na klupi Šapčana u borbi za plej of, a kako su istakli na kraju jesenje polusezone, ukoliko se ukaže prilika i borbu za Super ligu, iako to nije prioritet u ovom trenutku.
Na prvoj prozivci bila su 22 igrača, kao i dva čuvara mreže, četiri igrača će se priključiti po povratku iz izolacije.

Imamo šest nedelja da se spremimo. Planiramo pet pripremnih utakmica, možda organizujemo i šestu, igraćemo protiv Dobanovaca, IMT, Rađevca i Loznice. Imamo minimalan broj izostanaka zbog virusa. Igrački kadar će se menjati minimalno, meki igrači će nas zvanično napustiti, planirali smo isto tako da dovedemo nekoliko mlađih igrača, ali najveći deo ekipe i nosioci igre iz jesenjeg dela će ostati – najavio je na stranici Mačve trener Boris Savić.

Povratak Markovića
Tokom prelaznog roka biće poznata imena potencijalnih pojačanja Mačve, ali već sada je poznat jedan dodatak sastavu. Posle duge pauze zbog povrede u ekipu se vraća Branislav Marković, polutka Mačve koji je stasao u klupskoj školi i čitavu dosadašnju karijeru je proveo u „crveno-crnom“ dresu.
Za sada jedini odlazak je prelazak uglavnom rezervnog golmana Manojlovića u beogradski Grafičar.


Do početka februara Mačva će raditi u Šapcu, najviše na terenu sa veštačkom travom na Gradskom stadionu, a od petog februara je u Krupnju.

-U Krupnju ćemo obaviti deo priprema, sedam, osam dana, tamo ćemo imati korektne uslove za rad i napredak u fizičkom i taktičkom smislu. Želja na početku priprema je da u nastavak sezone uđemo spremni, da od prveog meča budemo ravnopravni svim rivalima. Verujem da će većina igrača biti spremna za nastavk i nadam se ćemo kraj febrara dočekati bez zdravstvenih problma – dodao je Savić.
Prvi pripremni meč Mačva će odigrati u sredu, 29. januara protiv Budućnosti iz Dobanovaca, ligaškog rivala, a već sada je poznato da će generalna proba biti duel u Loznici, gde će protiv podrinskog takmaca Mačva spremati taktiku za derbi prvog prolećnog kola u kome gostuje lideru i prvom favoritu za titulu, ekipi Inđije. Nastavak sezone planiran je za 26. februar.

Foto: Svi mi koji volimo FK Mačva (fb), B. Savić i D. Lazić sa igračima


Podsećamo, preostalo je još devet kola posle koga sledi podela lige. Prvih osam igra u plej of grupi, preostalih osam u plej aut grupi. U sedam kola doigravanja po jednostrukom sistemu klubovi prenose kompletan bodovni bilans iz dotadašnjeg dela sezone.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa