20. januar 2022.20. jan 2022.
Foto: Priv. FB profil, Iskoristio svaki sekund: M. Bomaštar

Foto: Priv. FB profil, Iskoristio svaki sekund: M. Bomaštar

RUKOMET: EVROPSKO PRVENSTVO

Kratak beše san

Delovalo je na početku godine da je optimizam po pitanju nastupa muške reprzentacije Srbije na Evropskom prvenstvu na visokom nivou. Odrađene su perfektne kvalifikacije i činilo se da bi mogli korak ili dva više naši reprezentativci, no taj san je bio kratak. U teškoj grupi nisu mogli da pariraju i posle pet dana se vraćaju kući sa neke od pozija uzmeđu 14. i 18.

Pobedila je Srbija dominantno Ukrajinu (31:23), ali su porazi od Hrvatske (23:20) i Francuske (29:25), ruku na srce očekivani, označili kraj Prvenstva za našu reprezentaciju. U Segedinu su na raspolaganju selektoru Đeroni bila dva doskorašnja rukometaša Metaloplastike. Golman Milan Bomaštar je bio izvanredan protiv Ukrajine, zabeležio deset odbrana, ali u naredna dva duela prednost je imao Milosavljev. Vukašin Vorkapić nije dobio priliku, dok je naš sugrađanin po rođenju Petar Đorđić postigao dva gola protiv Ukrajine, ali je pozitivan test na Kovid 19 odvojio njega od terena u naredna dva meča.

Na EP su nastupile i nastupaju sve reprezentacije sa područja bivše Jugoslavije, ali su u naredni krug prošle samo Hrvatska, realno najkvalitetnija i najveće iznenađenje Šampionata Crna Gora. Slede mečevi druge faze gde se 12 ekipe deli u dve grupe, a potom po dva najbolja tima prolaze u polufinale.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa