27. januar 2022.27. jan 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

MESNA ZAJEDNICA POCERSKI PRIČINOVIĆ DONIRALA ŠKOLI NOV NAMEŠTAJ

Iznenađenje za početak polugodišta

Deca sada imaju maksimalne uslove, što se tiče uređenosti objekta, da mogu normalno da pohađaju nastavu u svom selu. Ažurnošću i agilnošću Saveta MZ obnovljen je kompletan nameštaj u obe učionice u ovoj školi: 20 klupa, 40 stolica, četiri ormara, dve aktedre, nove su stvari koje su sada nabavljene
Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i predsednik Saveta Mesne zajednice Pocerski Pričinović Vladan Bogićević uručili su u ponedeljak OŠ “Stojan Novaković” u Pocerskom Pričinoviću školski nameštaj, odnosno: klupe, stolice, ormare i katedre. Oprema je nabavljena sredstvima Mesne zajednice i njena ukupna vrednost je 412.000 dinara.

-Vidi se po osmesima na dečjim licima koliko ova donacija znači. Deca su oduševljena. Iznenađenje je došlo na početku drugog polugodišta. Želim da se zahvalim gradonačelniku Aleksandru Pajiću i Savetu Mesne zajednice Pocerski Pričinović, na čelu sa Vladanom Bogićevićem, jer su na ovaj način pokazali da brinu o najmlađima i o budućnosti Pocerskog Pričinovića. Nadam se da će ovo biti dodatna motivacija za naše učenike da postižu još bolje rezultate, rekla je zamenica direktora škole Marija Đerić.

Donacija je realizovana na inicijativu meštana Pocerskog Pričinovića.

Foto: Glas Podrinja


-Savet MZ gleda prvenstveno da obezbedi sve za najmlađe učenike i da škola bude atraktivna i funkcionalna za svu decu i da se oni osećaju prijatno. Planiramo za naredni period asfaltiranje odbojkaškog terena, platoa ispred škole, video nadzor i uvek gledamo, u saradnji sa školom, šta je njima potrebno. Gradonačelnik je tu da podrži svaku našu inicijativu i uvek sarađujemo na najbolji mogući način, naveo je Vladan Bogićević.

Istureno odeljenje OŠ “Stojan Novaković” pohađa 33 učenika, u četiri razreda i oni na nastavu idu u dve smene.

-Deca sada imaju maksimalne uslove, što se tiče uređenosti objekta, da mogu normalno da pohađaju nastavu u svom selu. Ažurnošću i agilnošću Saveta MZ obnovljen je kompletan nameštaj u obe učionice u ovoj školi: 20 klupa, 40 stolica, četiri ormara, dve aktedre, nove su stvari koje su sada nabavljene. Pre toga su urađeni podovi i grajnje u školi. Stvaraju se uslovi da deca imaju u svom mestu iste uslove kao i u svim gradskim školama. Zajedno sa savetima mesnih zajednica i u drugim selima, kao i u gradu, možemo mnogo toga dobrog da uradimo za grad Šabac i suguran sam da ćemo nastaviti dalje. Ulaganje u obrazovanje je nešto što se sporo, ali sigurno vraća. Ulaganje u decu je uvek isplativa investicija, rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa