27. januar 2022.27. jan 2022.
Akcija prikupljanja paketića

Za decu Vukovara

Povodom Božićnih i novogodišnjih praznika,koji unose radost i veselje u svaki dom i posebnu radost u dečja srca, Mačvanski upravni okrug je organizovao akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića namenjenih deci u Zajedničkom veću opština u Vukovaru /Republika Hrvatska/. Ova humanitarna akcija organizovana je u saradnji nadležnih organa Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Komesarijata za izbeglice i migracije, gradova i opština Mačvanskog upravnog okruga. Koordinator aktivnosti je načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

U akciji, kojom je obezbeđeno 200 paketića, učestvovali su gradovi Šabac i Loznica i opštine Bogatić, Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik, kao i gradska Mesna zajednica Bair Šabac. Pored paketića obezbeđena je i garderoba za decu uzrasta od 8 do 15 godina.

“Iskreno se nadamo i verujemo da će ovi pokloni namenjeni najmlađima, sve njih obradovati i podsetiti na radost praznika.Koristim priliku da se zahvalim čelnicima lokalnih samouprava Mačvanskog upravnog okruga, koji su odvojili značajna finansijska sredstva, kako bi naša deca u Vukovaru osetila radost praznika. Ovaj human gest treba da bude motiv i za druge da se odazovu sličnim akcijama, koje će Mačvanski upravni okrug u narednom periodu realizovati. Zahvaljujemo se Ministarstvu spoljnih poslova,Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu ,koji su i ove godine poklone otpremili za Vukovar”, reči su načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca.

Veliku pomoć u transportu paketića do Beograda dao je Dušan Stanković, vlasnik Preduzeća “Mladost tekstil” iz Šapca.

Paketići su u petak 21. januara 2022. godine otpremljeni u Beograd, kako bi diplomatskom poštom bili prosleđeni u Vukovar.

Svim darodavcima zahvaljujemo na humanosti, kao i našem sugrađaninu Dušanu Stankoviću koji je paketiće prevezao do Beograda. Namera nam je da podstaknemo i druge privredne subjekte i ljude dobre volje da organizuju slične akcije. Biga o Srbima van granica Republike Srbije, a posebno o mladim naraštajima, trajnog je katraktera i mi ćemo je ubuduće dosledno sprovoditi.

Uručenje poklona planira se za Praznik Svetog Save u Vukovaru, o čemu će javnost biti obaveštena.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa