27. januar 2022.27. jan 2022.
VATERPOLO: PRVA B LIGA

Sava ponovo teče

Mladi vaterpolisti „Save“ su bili najveće iznenađenje jesenje polusezone Prve B lige i sa liderske pozicije i uz samo jedan poraz su dočekali 2022. godinu. Uz ŽAK su pokazali najviše, tabela to potvrđuje, te početkom marta međusobni duel ovih rivala u Šapcu bi mogao biti odlučujući u rasporedu ko će direktno u Prvu A ligu, a ko će u doigravanje za isti rang. Ipak, do tog meča potrebno je održati visok ritam i nastaviti sa pobedama, jer svoju šansu vreba i Singidunum sa pobedom manje od lidera.

Poslednju priliku da uhvati priključak ima Dorćol i to upravo u Šapcu gde gostuje na startu nove polusezone. Duel Save i Dorćola od 20 časova u subotu, završni deo duplog programa 29. januara, biće derbi devetog kola, ali ne jedini, jer u Kikindi ŽAK dočekuje Singidunum. Već prvo kolo, dakle, moglo bi da razreši mnoge dileme ili da pojača neizvesnost. Izabranici Nikole Cara su na startu sezone iznenadili Dorćol u Beogradu 10:9.

Dame na pauzi
Vaterpolistkinje „Šapca“ nisu imale snage da se suprotstave najkvalitetnijoj ekipi Prve B lige, timu Sente, ubedljivo su poražene 2:16. Strelci golova za domaće bile su Đukić i Mijailović. Za njih sledi pauza od mesec dana i nastavak 26. februara kada će u Šapcu dočekati Spartak.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa