27. januar 2022.27. jan 2022.
Lj. Ivković u duelu

Lj. Ivković u duelu

RUKOMET: KUP SRBIJE (Ž)

Derbi u Šapcu

Najkvalitetniji meč osmine finala Kupa. Železničar iskusniji i kvalitetniji tim. Težak pripremni period usled brojnih problema. Upitni Obrenović i Cvejić. Cilj pobeda
Prethodnica za nastavak Super lige rukometašica biće mečevi pretkola Kupa Srbije, a sala Gimnazije će biti poprište derbija cele runde. Za mesto u četvrtfinalu će se boriti domaći Medicinar i ekipa Železničara iz Inđije, trenutno trećeplasirana na tabeli.

Kada se sagledaju potencijalni rivali, oba tima mogu biti nezadovoljna ishodom žreba. Medicinar je u prethodnom periodu imao mnogo problema sa virusom i povredama i često je po nekoliko prvotimki bilo van trenažnog procesa. Otkazan je i jedan pripremni meč iz istog razloga. U tim se posle duge pauze vratila Ana Radović, najbolja rukometašica u istoriji kluba, dok je sporazumno prekinuta saradnja sa Kristinom Cvijanović i Jelenom Ninković.

-Ne sećam se ovako teškog pripremnog perioda u karijeri, odnosno perioda sa više problema. Od kovida, gripa, preko povreda, do smrtnih slučajeva. Tek nedavno je većina rukometašica bila na okupu, ali ne možemo da računamo na Unu Obrenović koju muči virus, kao ni Ninu Cvejić, golmana, koja je povredila koleno i one su upitne za Inđiju – ističe trener Sandra Kolaković, ali dodaje da uprkos svim problemima meč koji sledi ne doživaljavaju drugačije nego prvenstveni.

-Cilj je pobeda i to ističem. Pomenuto nije unapred alibi, već činjenično stanje, no što se nas tiče prolećna polusezona gde želimo bolje rezultate nego tokom jeseni počinje u nedelju. Železničar je iskusniji i u ovom trenutku kvalitetniji tim od nas. Imaju sačuvan kostur tima sačinjen od iskusnih i kvalitetnih rukometašica. Imaju velike ambicije na oba fronta, sigurno dolaze sa željom da se plasiraju u četvrtfinale, ali ne smeju imati želju veću od nas.

Železničar je pretrpeo samo dva poraza u prvom delu sezone, očekivane od Bekamenta i Jagodine. U sjajnom meču i neizvesnom finišu pobedili su Medicinar na svom parketu. Sastav je oslonjen na možda i najboljeg golmana lige Jovanu Vasiljković, četvrtog strelca Lige Dunju Tabak i čvrstu odbranu koju predvodi Zorana Čavrić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa