3. februar 2022.3. feb 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Izložba učenika OŠ „Jevrem Obrenović“ u Biblioteci šabačkoj

Uskliknimo s ljubavlju

„Postavka u našoj ustanovi je pokazatelj promišljanja dece koja su svoj zimski raspust posvetila kreativnosti i negovanju duha pravoslavlja“, navela je direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović
U galeriji Biblioteke šabačke do 10. februara zainteresovani građani mogu da pogledaju izložbu „Uskliknimo s ljubavlju“ koja je realizovana je u saradnji sa učenicima Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ iz Šapca i Orida.

Profesorka Dragana Đurđević i likovna umetnica Milica Alimpić Ilić pomogle su osnovcima i prolaznicima radionice „Raspustilište“ u Biblioteci šabačkoj da ideje inspirisane likom Svetog Save pretoče u umetnička dela.

Kako ističu iz gradskog hrama knjige lik i delo prvog srpskog prosvetitelja prikazani su u različitim tehnikama i na različitim materijalima.

-Sveti Sava je bio đak Svete gore i njegovim odlaskom na to sveto mesto ispunjeno je božiji poziv. Ništa nije slučajno, kao što ni Rastkov odlazak od kuće nije bio slučajan. U njemu je tinjala želja za monaškim životom i znanjem. On je načinio izbor koji ga je usrećio, ali i doneo dobro srpskom narodu. Zbog toga je važno da u životu činimo prave izbore. Postavka u našoj ustanovi je pokazatelj promišljanja dece koja su svoj zimski raspust posvetila kreativnosti i negovanju duha pravoslavlja - navela je direktorka Biblioteke šabačke Jelena Podgorac Jovanović.

U stvaranju postavke učestvovalo je preko šezdeset osnovaca od petog do osmog razreda i petnaestoro polaznika radionice mlađeg školskog uzrasta.

-Veliku zahvalnost dugujemo Biblioteci šabačkoj na saradnji, ali i svim učenicima koji su svoje vreme posvetili stvaralštvu - rekla je profesorka Dragana Đurđević.

-Kao prave pčelice radilice su bili na radionicama, a osmesi govore više od hiljadu reči - dodala je likovna umetnica Milica Alimpić Ilić.
M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa