3. februar 2022.3. feb 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

Podela paketića na Svetosavskim akademijama u Pakracu i Požegi

Gest podrške srpskoj zajednici

Deci su podeljeni paketići na akademijama u Pakracu i Požegi, a deo paketića je prevežen i podeljen deci u udaljenim selima
U subotu 29. januara 2022. godine u Sabornom hramu Svete trojice u Pakracu, održana je Svetosavka akademija. Tradicionalno, slavski kolač prelomio je Episkop pakračko-slavonski Gospodim Jovan, zajedno sa velikim brojem dece ovog kraja. Zbog trenutne epidemiološke situacije, koja je zabrinjavajuća i nepovoljna, Svetosavska akademija je održana uz poštovanje svih mera i u znatno manjem obimu nego što je to inače običaj. Program je započeo himnom Svetom Savi u izvođenju pakračke dece. Usledile su besede i tradicionalne pesme ovog kraja.

Deci su podeljeni paketići na akademijama u Pakracu i Požegi, a deo paketića je prevežen i podeljen deci u udaljenim selima.

Foto: MUO


Nikola Ivanić, zamenik županice Požeško-slavonske županije uputio je reči zahvalnosti načelniku Mačvanskog upravnog okruga Vladanu Krasavcu, koji je i ove godine, kao organizator humanitarne akcije, obezbedio poklone srpskoj deci i ulepšao praznične dane.Zahvalnost je upućena i državniim organima Republike Srbije, gradovima i opštinama Mačvanskog upravnog okruga i svim darodavcima koji su pomogli akciju. Ovo je još jedan gest podrške srpskoj zajednici Požeško-slavonske županije i nastavak trajne politike Države Srbije da se vodi briga o Srbima van Srbije koju Mačvanski upravni okrug dosledno sprovodi. Akcija ima za cilj i da se podstaknu drugi privredni subjekti i ljudi dobre volje, kako bi se pomoglo našem narodu van granica Srbije.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa