3. februar 2022.3. feb 2022.
Najava dobrog proleća: ŽRK Medicinar

Najava dobrog proleća: ŽRK Medicinar

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Da se po jutru dan poznaje

Šapčanke godinu počele iznenađenjem u Kupu. Podrška sa tribina nosila do pobede. Odlični nastupi većine igračica. Imperativ protiv Boranki. Pobeda čuva plej of šanse Medicinaru
Ukoliko početak nagoveštava nastavak takmičarske godine, onda i ono što deluje teško ostvarljivo, gotovo nemoguće za šabački Medicinar, svakako nije. Uz podršku sa tribina kakvu su rukometašice imale u osmini finala Kupa, mnogo toga se može postići, a odličan pokazatelj je što je mlad i značajno desetkovan tim pobedio realno kvalitetniji i uz to kvantitativno kompletniji tim, učesnika plej ofa. Na sjajni Železničar, trećeplasirani tim Super lige, koji je pretrpeo samo dva poraza, izašao je tim sa samo jednim golmanom seniorskog iskustva, jednim pivotmenom i bez dva člana bekovske linije, jednim nedovoljno oporavljenim, sa nekoliko rovitih rukometašica na krilnim pozicijama i taj tim je pobedio.

Mladi čuvar mreže Tamara Glišić je briljirala, uticaj Ane Radović se osetio iako se vratila posle godinu i po dana pauze, a trenutke za pamćenje imala je i Milica Rakić na krilu. Kada se očekivao pad usled nedostatka snage, publika bi bila tu da podigne ekipu i odvede je, van svih očekivanja, među osam najboljih u Kupu. Isto su u pretkolu učinile: Vojvodina, Vrbas, Mladost, a u četvrtfinalu već čekaju: Jagodina, Bekament, Naisa i Radnički (KG).

Medicinar – Železničar (I) 28:26 (11:9)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 600.
MEDICINAR: Jarić, Obrenović, Radić, Kojić, Radović 6, Radukić, Tomković 3 (1), Cvejić, Kažić 2, Cvetinović 2, Vasić, Krstić 8 (6), Rakić 5, Ivković 2, Glišić (12 odbrana)
ŽELEZNIČAR (I): Žak (4 odbrane), Čavrić, Šindrić, Tabak 9 (5), Ignjatović, Zorić, Kovačić 1, Paunić, Otašević, Simić 3, Živkov 4, Činku, Balkša 4, Vasiljković (14 odbrana), Tešić, Jovanović 4.


Entuzijazam i požrtvovanje iz ovog duela treba samo preneti na meč protiv Bora u subotu, od 18:30. U sali Gimnazije će gostovati iskusan, ali nekvalitetniji tim od Inđije i ekipa koju Medicinar, kao još uvek konkurent za plej of, mora savladati da bi ostao u konkurenciji za četiri najbolja tima. Boranke su ugrožene, očekuje ih borba za opstanak sa Beogradom i Crvenom Zvezdom, no bodove ne bi smele da traže u Šapcu. U sasatvu imaju nekoliko iskusnih rukometašica: Simonović, Malenović, Vujnović, imale su dobre nastupe, posebno protiv Mladosti u Pazovi i Vojvodine, timova koji su kasnije savladali Medicinar i to u Šapcu, međutim, ne menja činjenicu da je ovdašnji klub favorit. U odnosu na pobedu u prvom delu sezone, Medicinar je bez: Đorđević, Cvijanović, Ninković, no u timu je Ana Radović koja kod rivala budi strahopoštovanje, a inspiriše saigrače.

Posle Bora, Medicinar gostuje u Vrbasu, dolazi Beograd, pre gostovanja Zvezdi, reč je o četiri rivala gde su u tri meča pobede imperativ, a protiv Vrbasa će ekipa igrati duel sa direktnim rivalom. za plej of gde bodovi važe višestruko.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa