3. februar 2022.3. feb 2022.
Dragan Zarić i Milan Mačvan, Foto: "Glas Podrinja"

Dragan Zarić i Milan Mačvan, Foto: "Glas Podrinja"

MEĐUNARODNI SAJAM VOĆARSTVA, POVRTARSTVA I VINOGRADARSTVA

Mačvan od Vladimiraca

Korona je omela ovaj i slične skupove ali ne i najodvažnije da uzmu učešće i bore za plasman svojih proizvoda. Zahvaljujući velikom košarkašu i čoveku Milanu Mačvanu koji je sa svojom firmom delom na teritoriji naše opštine sa zavidnom proizvodnjom. Nadamo se povratku u normalan život da u Vladimircima priredimo sajam koji smo pre korone imali
Pridržavajući se propisanih mera sajam je imao zavidno posećene štandove. Na štandu firme Mačvan D.O.O svoje potencijale prikazali su Opština Vladimirci i turistička organizacija opštine. Po rečima rukovodioca odeljenja za poljoprivredu Dragana Zarića ta šansa je u potpunosti iskorišćena:

- Korona je omela ovaj i slične skupove ali ne i najodvažnije da uzmu učešće i bore za plasman svojih proizvoda. Zahvaljujući velikom košarkašu i čoveku Milanu Mačvanu koji je sa svojom firmom delom na teritoriji naše opštine sa zavidnom proizvodnjom. Nadamo se povratku u normalan život da u Vladimircima priredimo sajam koji smo pre korone imali. Ove godine i voćari i povrtari su dobili svoj prostor ali i videli i domete drugih. Ipak naš zajednički štand sa možda i najboljom posetom ostao je u sećanju svih zarad Mačvanovih lešnika, sumirao je sajam Dragan Zarić.

Milan Mačvan je po brojnim Vladimirčanima i kako neko reče zvezda ovog skupa pomalo iznenađenje za one koji ne poznaju poljoprivredu gorostas u voćarstvu je sve pojasnio:

-Posle 13 godina košarke prirodno je došlo do zasićenja. Poželeo sam nove izazove a sve je vodilo ka voćarstvu i ratarstvu. Sada ukupno obrađujem oko 100 hektara zemlje a na svoja 62 hektara imam 34 pod lešnikom, šest i po pod malinom, 19 hektara kruške, jedan trešnje a ostalo je ratarstvo. U daljim planovima želimo se širiti ali i uposliti radnike. Ove i naredne godine po 15 radnika a želja je da to zaokružimo na pedesetak zaposlenih. U planu su i hladnjača i fabrika za preradu lešnika. Mi tako vidimo budućnost i stalno uvećanje proizvodnje, govorio je čovek koji je bio zapažen koliko i štand kao zaštitni lik Vladimiraca na radost svih sa ovih prostora.

I turistička organizacija je imala priliku da iskaže svoje potencijale i po rečima direktora Ivana Pakića činiće to i nadalje:
-Sve ovo možemo da zahvalimo predsedniku opštine Goranu Zariću koji je prepoznao potencijal turizma koji je kao doprinos u razvoju same lokalne samouprave. Bila je ovo prilika da damo na uvid sve ono što krasi našu opštinu ali da ih na taj način pozovemo da posete naše prostore.

U brojnoj ekipi koja je posetila sajam bili su i Zoran Avramović i Branko Stanković iz Jalovika:
Lepo je videti svu ovu ponudu ali i štand naše opštine oko kog se tiskalo mnogo ljudi što bi narod rekao i mi konja za trku imamo. Govorili su zadovoljno, Zoran i Branko.

Štand opštine Vladimirci posetio je i čelni čovek opštine Goran Zarić i rekao da će sa ovakvih ogledanja uspešnosti iznići i nove ideje za unapređenje kako poljoprivrede tako i turizma za početak sledeći primer Milana Mačvana.

U nadi da će naredno održavanje imati punu ponudu bez ograničenja posetilaca ovaj sajam je bio dobrano zapažen po liku i delo voćara i ratara, od milja Mačvana od Vladimiraca.
S.K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa