3. februar 2022.3. feb 2022.
Nastavak uspeha: VK Sava

Nastavak uspeha: VK Sava

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Sava ne prepušta vrh

Dodatno izdvajanje Šapčana i Kikinđana. Do duela u martu još tri meča. Pobeda protiv Dorćola posle preokreta
Mladi šabački vaterpolisti uspešno su savladali još jednu veliku prepreku u borbi za titulu i pobedama u derbiju ŽAK Kikinda i Sava su se dodatno izdvojili na vrhu.

Sava je svakako najmlađi tim u Ligi, posebno u odnosu na kvalitetnije ekipe, međutim samopouzdanje, snaga i mir u važnm trenucima donose im bodove. Ponovo je iskusni, kvalitetni Dorćol koristio, pre svega zahvaljujući Timotiću iskustvo i imao prednost između dva i tri gola, međutim jasno je bilo da će snaga biti na strani mladosti. Strpljivo je smanjivan zaostatak, a onda je u poslednjem periodu šabački klub napravio preokret i rutinski rešio meč.

Sava – Dorćol 15:11 (2:3, 2:4, 5:3, 6:1)
Gradski bazen. Gledalaca: 300. Sudije: Sremčev, Đurđević. Isključenja: Sava 10, Dorćol 12. Peterci: Sava 5 (5), Dorćol 1 (1).
SAVA: Alimpić, Novaković 3, Babić 1, Arsenović, Marić 2, Trbović, Savković 6, Jezdimirović, Pantelić 1, Lazić 1, Zec, Mićanović, Ristić, Mićić 1.
DORĆOL:Brajović, Mileusnić, Cvetanović, Vukosavić, Purković, Mulić 1, Drobnjak 1, Šemsedinović 1, Radonjić, Veličković, Timotić 6, Cincar 1, Milosavljević, Eraković 1.


Sada sledi novi nezgodan izazov, gostovanje u Subotici. Spartak Prozivka je figurirala kao kandidat za viši rang, ali su slabi nastupi u prvom delu sezone tim udaljili od vrha. Ipak, nekim pobedama Subotičani su kreirali vrh tabele. Pobedili su Vračar čime su njih odvojili od borbe za drugo mesto. Naravno, daleko su od ugrožavajućeg statusa Subotičani i rasterećeni nastavljaju Prvu B ligu, kvalitetni da naprave neko iznenađenje. ŽAK Kikinda je slobodan u sledećem kolu usled neparnog broja ekipa.
Podsećamo, u Prvu A ligu će direktno šampion Prve B lige, dok će drugoplasirani u baraž poritv pretposlednje ekipe Prve A lige, što će najverovatnije biti Bečej ili Rasina, možda Beograd.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa