3. februar 2022.3. feb 2022.
UDRUŽENjE ODGAJIVAČA OVACA BELO JAGNjE U BOGATIĆU

Mijić novi predsednik

Na prošlonedeljnoj sednici Udruženja odgajivača ovaca „Belo jagnje“, održanoj u Bogatiću, za novog predsednika Udruženja izabran je Srbislav Mijić, ugledni domaćin iz Sovljaka. Imenovan je i Izvršni odbor Udruženja.

Sastanak je održan posle duže pauze uz želju da, kako su pojedini članovi istakli ova organizacija stočara Mačve „živi“ i dalje s ciljem unapređenja ovčarske proizvodnje u ovom kraju. Za to će biti potrebno mnogo više truda samih članova ali i pomoći od strane šire društvene zajednice, kako na lokalnom, tako i republičkom nivou.

Odana je zahvalnost predhodnom predsedniku Udruženja Avramu Gišiću iz Mačvanskog Belotića, na značajnim naporima koje je činio, često i ličnim finansijskim udelom. Zajednička ocena je da pored podmlađivanja i omasovljenja članstva, treba više učiniti na obezbeđenju finansijskih sredstava, kako bi ova organizacija stočara mogla efikasnije da posluje i ostvaruje svoje ideje koje su usmerene ka jedinstvenom cilju, a to je ispunjenje ona tri zacrtana, veoma važna uslova u ovom poslu: kvalitet, kvantitet i kontinuitet.

Izraženo je uverenje da će lokalna zajednica, shodno mogućnostima, a imajući u vidu da je ovo tipičan poljoprivredni kraj imati više razumevanja za ideje Udruženja, a podrška je stigla i od Poljoprivredno, stručne i savetodavne službe Šabac, koju je u ovom slučaju predstavljala diplomirani inženjer Svetlana Zlatarić
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa