3. februar 2022.3. feb 2022.
JUBILEJ

Zlatna svadba Borisava i Spomenke Gajić

Spomenka i Borisav napunili su 60 godina srećnog i skladnog braka, te isti proslavljaju zajedno sa svojim potomcima: sinom Draganom, snahom Tatjanom i unukama Marijom i Natašom.
Bora i Spomenka su se upoznali 1946. godine u Dragincu. On je upisao prvi razred Niže gimnazije, koju je pohađao kao prva generacija, a ona prvi razred osnovne škole.

Bora je živeo u Donjoj Badanji i svaki dan je dolazio na nastavu u Draginac, peške prelazeći 7 kilometara u jednom smeru.

Borisav Gajić, Foto: privatna arhiva


Još tada, on kao momčić od 12 godina, a ona kao devojčica od 8 godina su se često za vreme đačkih odmora sretali. Bori se još tada rodila ljubav-dečja ljubav. Godine su prolazile. On po završetku Niže gimnazije odlazi u Šabac, završava Državnu trgovačku akademiju, odlazi u vojsku ali su stalno u međusobnom kontaktu. Ona odlazi u Loznicu gde završava Ekonomsku srednju školu. Veza se nije prekidala, samo su pisma išla tamo i amo koja se, dobar deo i danas nalaze u životu.

Spomenka Gajić, Foto: privatna arhiva


Po završetku srednjih škola oboje smo se zaposlili i uz rad smo završili više škole. I ako smo živeli u dva grada, stalno smo bili u vezi (što sada to stalno mladež upotrebljava).

Na vreme smo uvideli da je sada momenat da se uzmemo, i bez ikakve ceremonije ja nju upitah a ona odmah pristade.

Sada smo oboje u devetoj deceniji života, pa se često pitamo, kad pre prođe 60 godina. Živimo srećno i zadovoljno. U braku je bilo malih oscilacija koje smo zajednički povoljno rešavali. Ostali smo mentalno i fizički zdravi. Sin, snaja i unuke nas “gledaju” te smo prezadovoljni. Spoma i ja se molimo Bogu i želimo da se i naše unuke srećno udaju, dobiju decu i dugo svi srećno požive.
Spomenka i Borisav

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa