10. februar 2022.10. feb 2022.
Ulicu nazvati imenom Slobodan Pavlović
INICIJATIVA IZ BADOVINACA

Ulicu nazvati imenom Slobodan Pavlović

Uložio je dosta truda i novca da bi „približio braću“(srpski narod) s jedne i druge obale Drine. U tu svrhu, kada se ukazala prilika izgradio je most, koji se njegovim imenom zove (Pavlovića ćuprija), a značajnu pomoć je pružila država Srbija. Ovde spada i mnogo drugih graditeljskih poduhvata koje je zajedno sa suprugom Mirom i drugim saradnicima poklonio rodnom kraju, a sve na dobrobit srpskog naroda s obe strane reke
Na prošlonedenjnom skupu građana, održanom u seoskoj osnovnoj školi, odata je pošta i obnovljeno sećanje na ličnost i delo nedavno nastradalog u saobraćajnoj nesreći, Slobodana Pavlovića, koji je rođen u susednim Popovima (RS), a radni vek proveo u Americi (Čikago), gde se bavio trgovinom nekretninama i jednom od njegovih najbližih saradnika, preminulom Milisavu Trifunoviću-Belom.

Svi govornici ukazali su na Slobodanovu veliku privrženost Srbiji i srpskom narodu. Ona se formirala dok je još kao dečak čuvao ovce na prostranim livadama Pavlovića u Semberiji i sa ocem teškom mukom prelazio Drinu da bi došao na pijac u Badovince. Uložio je dosta truda i novca da bi „približio braću“(srpski narod) s jedne i druge obale Drine. U tu svrhu, kada se ukazala prilika izgradio je most, koji se njegovim imenom zove (Pavlovića ćuprija), a značajnu pomoć je pružila država Srbija. Ovde spada i mnogo drugih graditeljskih poduhvata koje je zajedno sa suprugom Mirom i drugim saradnicima poklonio rodnom kraju, a sve na dobrobit srpskog naroda s obe strane reke.

-Mnogo nam je pomogao. Podsetiću samo da seljani Badovinaca na drugoj strani Drine imaju više od 4.000 hektara. Izgradnjom mosta mogu znatno bezbednije, jeftinije i brže do svojih njiva. Samo po izgradnji mosta Slobodan će ući u legendu za sva vremena, kaže nekadašnji odbornik Skupštine opštine Bogatić iz ovog sela Živan Jakšić

-I mi u mesnoj zajednici i selo u celini dosta smo „profitirali“ na izgradnji putne mreže. Osećao se miris rata u BiH te je most preko Drine značio spas za mnogo izbeglica. Doprineo je i doprinosi ukupnom privrednom razvoju ovog kraja i zemlje, naglasio je između ostalog Živanov kolega i prijatelj Aleksandar Vulović, a i ostali, svako iz svog ugla istakli su da je Slobodan Pavlović, svemu tome dosta doprineo ukupnom privrednom razvoju ovog kraja i sebi obezbedio mesto među slavnima u istoriji Srbije.

Ovom prilikom pokrenuta je inicijativa da se jedna seoska ulica u Badovincima, blizu mosta nazove Slobodan Pavlović i da se uvede nagrada u privredi koja će nositi njegovo ime.

Skupu su prisustvovali najbliži članovi porodica, rodbina, prijatelji i veći broj predstavnika najviših organa vlasti Srbije i Republike Srpske.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa