10. februar 2022.10. feb 2022.
Foto: VKŠ (FB), VK Sava

Foto: VKŠ (FB), VK Sava

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Borba traje uprkos porazu

Poraz u Subotici daje priliku Kikindi da se osami na prvom mestu, ali je u martu sledi duel u Šapcu. Najslabiji nastup ove sezone „Sava“ pružila u Subotici. Vračar u padu forme
Mladi „savaši“ nisu bili na nivou svojih mogućnosti u Subotici i to je domaći Spartak maksimalno iskoristio. Gledano po kvartalima, nijednom Spartak nije dominirao, ali je uvek bio malo bolji što je u zbiru donelo ubedljivu pobedu. U novom duelu nekadašnjih klupskih kolega, Tešić se revanširao Caru za poraz u prvom delu šampionata.

Najveći rival Save u borbi za titulu, ŽAK Kikinda, bio je slobodan u ovoj rundi, te se bodovni saldo ne menja, ali Kikinđani imaju meč manje. Ipak, n drugoj strani, uskoro dolaze u Šabac na meč koji može sve odlučiti. Do tog duela je preostalo još utakmica, a prva za izabranike Nikole Cara je ona koja sledi u narednom kolu protiv Vračara. Beograđani su odlično počeli sezonu, međutim trenutno su u padu forme. Tri meča ne znaju za pobedu. Posle ubedljivog poraza u Obrenovcu, uspeli su prethodnog vikenda samo da remiziraju sa Košutnjakom, timom bez pobede u sezoni.

Spartak Prozivka - Sava 11:6 (2:1, 1:0, 4:2, 4:3)
Bazen Prozivka. Sudije: Kiš i Stanisavljević. Isključenja: Spartak Prozivka 7, Sava 7.
SPARTAK PROZIVKA: Ćalasan, Varkulja, Ugarkovič Krkelić, Lovadinov 1, Ivezić 5, Ivošević, Jarić 1, Dmitrašinović 3,Bešić, Bulatović 1, Kovačević. Tomić, Šiša.
SAVA: Alimpić, Novaković 1,Babić 1,Urošević,Marić 1, Trbović, Savićević, Jezdimirović 1, Pantelić,Lazić, Zec 1,Mićanovič,Gošić, Mičić.


U prvom delu sezone Vračarci su bili formalni domaćini protiv Save, ali je meč odigran na Gradskom bazenu. Tri četvrtine je to bio izjednačen duel, no Sava je u poslednjem periodu otklonila sve dileme i osvojila nove bodove.

Singidunum se vratio u borbu za poziciju dva. Kako su i Sava i oni favoriti u mečevima protiv Vračara, odnosno Košutnjaka, duel sledećeg kola između Singidunuma i Šapčana mogao bi da bude izuzetno bitan u borbi za poziciju dva.

Sava posle Vračara gostuje Singidunumu, a onda će pre dolaska Kikinde, uslediti nedelja pauze u Prvoj B ligi.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa