10. februar 2022.10. feb 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Kompanija Mint otvara još jednu fabriku u Šapcu

Posao za još 400 ljudi

Investicija vredna 46 miliona evra. Fabrici će biti potreban širok spektar zanimanja. Fabrike za proizvodnju metalnih komponenti za šasije automobila
Rešenje o prodaji dodatnih 10 hektara građevinskog zemljišta uz naknadu u Severozapadnoj industrijskoj zoni potpisano je u ponedeljak u Gradskoj kući između gradonačelnika Šapca dr Aleksandra Pajića i predstavnika kineske kompanije Mint koji u Šapcu planiraju da otvore još jednu fabriku.

Ova investicija vredna je 46 miliona evra a u njoj će biti zaposleno 400 radnika.
-Kineska kompanija Mint je za nepunih godinu dana investirala i drugu najveću investiciju u poslednjih 20 godina. Šabac je bio dobar partner a rukovodstvo kineske kompanije velikog svetskog giganta je izuzetno zadovoljno saradnjom te su rešili da tu saradnju nastave još jednom fabrikom – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da je izuzetno ponosan što je kineska kompanija izabrala grad Šabac za ove velike investicije.

Pomoćnik generalnog direktora za Evropu kompanije Mint Goran Madžarević naglasio je da će ovoj fabrici biti potreban širok spektar zanimanja.

-Zapošljavaćemo od nekvalifikovanih i polukvalifikovanih radnika u samom procesu proizvodnje koji će prolaziiti kroz sve adekvatne obuke i treninge preko stučnjaka, inženjera mašinske struke, elektrotehničara. U administraciji će biti potrebni pravnici, ekonomisti i prevodioci za kineski jezik.Mislim da ćemo zadovoljiti potrebe grada Šapca ali i naći ozbiljne i adekvatne kandidate za našu proizvodnju.

Zapošljavaćemo od nekvalifikovanih i polukvalifikovanih radnika u samom procesu proizvodnje koji će prolaziiti kroz sve adekvatne obuke i treninge preko stučnjaka, inžinjera mašinske struke, elektrotehničara


Kompanija Mint u dve planirane fabrike proizvodiće metalne komponente za šasije automobila.
-Što se tiče samog procesa proizvodnje i tehnologije koju ćemo primenjivati radi se o najnaprednijoj i najčistijoj proizvodnji tako da neće biti bilo kakvog štetnog uticaja kako za životnu sredinu tako i za zdravlje radnika. Politika kompanije Mint je da je jedino zdrav i zadovoljan radnik dobar radnik – istakao je Goran Madžarević.

Prva investicija kineske kompanije započeta prethodnog maja sada je u završnoj fazi izgradnje. Plan je da se u aprilu započne probna proizvodnja.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa