17. novembar 2011.17. nov 2011.
PAINTBALL

NAJUZBUDLjIVIJI SPORT DANAŠNjICE

Paintball klub „MEVDZA“ nalazi se u Klenku, osnovan je 2009. godine, na inicijativu Nenada Bajića. Na samom početku klub je brojao svega petnaest članova, ali je svakim danom taj broj rastao. Mesečna članarina je 1.000, a godišnja 5.000 dinara. Klub ima dva terena površine 2.500 kvadratnih metara. U sklopu kluba u ponudi je kompletna oprema, zaštitni prsluci, pravi panciri, specijalne uniforme, kombinezoni, rukavice
Paintball je vrlo uzbudljiv sport i iznad svega čista zabava, koji igraju ljudi različitih profesija i stilova života. U ovom sportu ravnopravno se takmiče žene i muškarci, gde godine nisu presudne. Psihička stabilnost i snaga nisu toliko presudne, koliko taktika i odlučnost. Kod igrača se razvija sportski duh, timski rad, a pre svega je beg od svakodnevnih obaveza.
- Najuobičajeniji način igre je da se igrači podele u dva ili više timova, a najbolje je kada ima po četiri igrača u svakom timu. Nošenje zaštitne maske tokom igre je obavezno, a ostala oprema je po slobodnom izboru. Za vreme predaha „pogođeni“ igrači se odmaraju, proveravaju opremu i snabdevaju kuglicama u „sigurnosnoj zoni“ za narednu igru. Jedna igra traje sat i po, a eliminisani ste onda kada vas kuglica pogodi i ostavi trag boje. Kuglice se takođe naplaćuju, s tim što su za članove jeftinije. Imamo u ponudi sunđeraste i plastične prsluke koji su predviđeni da se nose ispod kombinezona. Najveće interesovanje za ovu relaksaciju je kada su topliji dani, mada se dešava da pojedini momci uglavnom dolaze po kiši. Interesantno je da devojke budu uspešnije. Da bi igra bila življa savetujem dosta trčanja, jer kada se oseti adrenalin ne osećaju se mnogo udarci, objašnjava Nenad i napominje da je teren osvetljen, tako da postoji mogućnost da zainteresovani i noću uživaju u ovoj zabavi.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa