17. februar 2022.17. feb 2022.
Aparat najnovije generacije
NOVI DIGITALNI RENDGEN SPREMAN ZA UPOTREBU

Aparat najnovije generacije

Služba za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku, krajem prošle godine je dobila digitalni rendgen aparat najnovije generacije. Radovi u kabinetu za grafiju i pratećoj kontrolnoj sobi su završeni.

Prostorije su kompletno adaptirane i infrastrukturno prilagođene za smeštaj i korišćenje nove opreme. Posle uspešnih probnih testiranja rendgen će početi sa radom ove nedelje.

Podsećamo, korišćenjem u potpunosti digitalne radiografije visoke rezolucije znatno će se olakšati dijagnostika uz brži, jednostavniji rad i komfornije uslove tokom snimanja za pacijente. Rendgen aparat je modularnog tipa i omogućuje snimanje u horizontalnoj i vertikalnoj ravni. Poseduje funkciju automatskog spajanja višestrukih snimaka u sukcesiji, čime se kreira jedna slika dugih anatomskih delova tela (do 150 cm). Uređaj je povezan na Nacionalnu platformu RIS (radiološki informacioni sistem) i sinhronizovan sa drugim platformama.

Pored novog digitalnog rendgen aparata koji je Opšta bolnica dobila posredstvom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i druga savremena radiološka oprema je stigla u šabačku ustanovu. Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, šabačkim privrednicima, Fondaciji B92 i drugim donatorima Bolnica je dobila: rendgen aparat sa „C lukom”, 1 stacionarni i 3 mobilna rendgena i 4 ultrazvučna aparata, da pomenemo samo opremu koja je stigla u skorije vreme. Njenim korišćenjem, u mnogome je povećan kapacitet za potrebe precizne dijagnostike koja je na usluzi pacijentima.
Opšta bolnica Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa