17. februar 2022.17. feb 2022.
Ljiljana Jurišić na čelu Centra za socijalni rad
AKCENTI SA 16. SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Ljiljana Jurišić na čelu Centra za socijalni rad

Odbornici su dali saglasnost na predloge rešenja o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom katastarskih parcela u Glušcima, Banovom Polju i Crnoj Bari, radi proširenja grobalja u ovim selima. Prihvaćeni su i predlozi Odluka o izradi Plana detaljne regulacije „Vodoizvorišta“ u Crnoj Bari, kao i izrada Strateške procene uticaja na životnu sredinu ove investicije
Na početku prošlonedeljnog 16. zasedanja odbornika Skupštine opštine Bogatić, najpre je minutom ćutanja odata pošta, nedavno tračitno nastradalom Slobodanu Pavloviću, poslovnom čoveku rođenom u Popovima (RS), koji je svoj radni vek proveo u Americi ( Čikago), kao trgovac nekretnina, a mnogo je zaslužan za privredni razvoj Mačve i Semberije. Široj javnosti je poznat po izgradnji mosta na Drini, koji je po njemu nazvan „Pavlovića ćuprija“.

Odbornici su dali saglasnost na predloge rešenja o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom katastarskih parcela u Glušcima, Banovom Polju i Crnoj Bari, radi proširenja grobalja u ovim selima.

Prihvaćeni su i predlozi Odluka o izradi Plana detaljne regulacije „Vodoizvorišta“ u Crnoj Bari, kao i izrada Strateške procene uticaja na životnu sredinu ove investicije.

Bez primedbi odbornika prošli su i zaključci o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Bogatić“ za tekuću godinu, kao i Poseban program korišćenja sredstava subvencija iz budžeta opštine Bogatić za 2022. godinu, ovog preduzeća.

Baveći se pitanjima iz oblasti socijalnog rada, posle razrešenja i imenovanja predsednika i članova Nadzornog odbora ove ustanove, za njenog direktora odbornici su imenovali, diplomiranog socijalnog radnika iz Bogatića Ljiljanu Jurišić, posle sprovedene zakonski propisane procedure.

Shodno novom zakonu, usvojen je i predlog Rešenja o imenovanju Izborne komisije, ove lokalne samouprave.

U okviru 12, poslednje tačke dnevnog reda odbornička pitanja, diskutovali su odbornici: Goran Makunčević, Aleksandar Firaunović, Aleksandar Ilijašević i Dragoslav Josipović. Pitanja su se odnosila na regulisanje saobraćaja u cilju veće zaštite učenika, bespravne eksploatacije šljunka na Drini i trošenja budžetskih sredstava za informisanje i reprezentaciju.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa