17. februar 2022.17. feb 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ODRŽANA HITNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Imenovana nova izborna komisija

Kako je naveo gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, Narodna skupština Republike Srbije je promenila Zakon o lokalnim izborima i zbog toga je izabrana nova izborna komisija. Istakao je da su svim listama koje su učestvovale na izborima i osvojile mandate upućeni pozivi da predlože članove izborne komisije, a jedino “Prilika” nije iskoristila tu šansu
Na hitnoj sednici Skupštine grada Šapca, koja je održana u petak, razrešeni su stari i imenovani novi članovi izborne komisije. Nova izborna komisije imaće 11 članova, umesto ranijih 13. Za predsednika je ponovo imenovan Boris Tumenko, diplomirani pravnik, a za zamenika predsednika Dragan Vasić, takođe diplomirani pravnik i oba na predlog odborničke grupe Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić - za našu decu”.

Za sekretara izborne komisije imenovan je Aleksandar Jovanović, diplomirani pravnik, a za zamenika sekretara Biljana Pajić, diplomirani pravnik.

Članova i zamenika člana u izbornoj komisiji imaće i odbornička grupa Selo - Grad - Buđenje, koju čine odbornici sa liste “Nebojša Zelenović - Šabac je naš”. Kako je rekao Dušan Tufegdžić, u ime Pokreta “Buđenje” oni su i oformili ovu odobrničku grupu kako bi imali predstavnika u izbornoj komisiji i uvid u njen rad.

Kako je naveo gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, Narodna skupština Republike Srbije je promenila Zakon o lokalnim izborima i zbog toga je izabrana nova izborna komisija. Istakao je da su svim listama koje su učestvovale na izborima i osvojile mandate upućeni pozivi da predlože članove izborne komisije, a jedino “Prilika” nije iskoristila tu šansu.

Foto: Glas Podrinja


-Odobrnici opozicije su uzeli učešće i sa liste “Nebojša Zelenović - Šabac je naš” imamo tri odbornika, koji su oformili odborničku grupu. Mislim da je to slaba zastupljenost u parlamentu i da se Nebojša Zelenović sada bavi nekim državnim temama. Zašto ne želi da se bavi lokalnim temama, lokalnom vlašću, učešćem u radu lokalnog parlamenta, jer građani Šapca su birali odbornike koji su bili na toj listi i građani Šapca zaslužuju da imaju svoje predstavnike. Mi i bez njih radimo po Zakonu, rekao je gradonačelnik Pajić.

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić izrazio je zadovoljstvo što su odbornici bili efikasni.

-Imamo više - manje poznata lica koja su već bila u gradskoj izbornoj komisiji. Jedina je razlika da imamo dva nova člana predložena od strane nove odborničke grupe koja je nastala sa liste “Nebojša Zelenović - Šabac je naš”. Mislim da greše svi koji nisu uzeli učešće, pre svega u radu parlamenta, a onda i u formiranju odborničke grupe, kako bi imali privileguju da predlože svoje kandidate u gradsku izbornu komisiju, ali i druge komisije i stalna tela Skupštine. Odbornici opozicije polako uzimaju učešće u radu Skupštine i ne bi me iznenadilo da pred same lokalne izbore se pojavi zahtev liste “Nebojša Zelenović - Šabac je naš” da formiraju još veću odborničku grupu i da učestvuju u radu gradske izborne komisije. Mislim da nije dobro što sada to nisu uradili i smatram da je to političko kalkulisanje, rekao je Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa