17. februar 2022.17. feb 2022.
Mačva pred Krupanj, foto: Z. D.

Mačva pred Krupanj, foto: Z. D.

FUDBAL: PRIPREME FK MAČVA

Završni radovi pred nastavak

Devet dana do meča protiv Inđije. U Šapcu do početka. Nekoliko provera. Uklapanje pojačanja. Cilj plej of, nada u uključivanje u borbu za Super ligu kroz baraž
Nije ostalo mnogo vremena do nastavka sezone, ali značajan deo priprema je odrađen, te je preostali period dovoljan za završne „fine“ radove. Ekipa je bazičini deo priprema odradila u Krupnju i po povratku u Šabac će ostati u svom gradu dok ne stigne znak za početak 22. kola.

Do trenutka kada zaključujemo tekst, Mačva je odigrača četiri pripremne utakmice i u njima zabeležila dve pobede i dva remija. U Šapcu su „crveno-crni“ dva puta remizirali, protiv Budćnosti 3:3 i IMT Rakovice 0:0, dok je i prva pobeda ostvarena protiv kolega iz ranga, starog rivala, Loznice 1:0 u Krupnju golom Nikole Lukića. Četvrti rival bio je tim Rađevca, član zonaškog ranga, protiv koga je Mačva slavila 5:1, golovima Panića, Arnautovića, Pešića, Čvorića.

Novajlije u finišu
U finišu prelaznog roka, Mačva je potpisala ugovore sa još dva fudbalera. Luka Nikolić (2002), štoper rođen u Šapcu, član Čukaričkog, a prethodni period je proveo na pozajmici u BASK Beogradu.
Konkurenciju na poziciji u ofanzivi pojačaće Nikola Ristović koji je Mačvi pozajmljen iz kragujevačkog Radničkog.


Generalna proba pred nastavak sezone zakazana je za subotu, 19. februar, kada će Mačva ponovo na megdan Lozničanima, ali ovaj put će zeleno-beli biti domaćini.

Debitovao je još na početku Arnautović, u Krupnju su priliku da zaigraju dobili i Kukuličić, Pejčić, Savić kao i Nikola Stepanović, mladi čuvar mreže. Stepanović je rođen u Šapcu 2001. godine. Kao talentovan čuvar mreže ubrzo prelazi u Partizan, gde je branio u mlađima kategorijama crno-belih i Teleoptika. Iz Partizana prelazi u grčki Ksanti, a potm se vraća u Srbiju gde je deo Radničkog iz Kragujevca, a potom i njihovih imenjaka iz Pirota, odakle je stigao u Mačvu. Biće konkurencija Samuroviću koji se tokom jeseni nametnuo odbranama i akviziciji iz Mačve Bogatić Milošu Saviću. Dosadašnji rezervni golman Manojlović je novi član Grafičara.

Savić: Vrlo zadovoljan
Trener Mačve Boris Savić je vrlo zadovoljan urađenim u Krupnju i ističe povoljan zdravstveni bilten pred sam finiš priprema.
-Imali smo odlične uslove, mislim da smo radili kvalitetno. Vlada Mijailović se vraća posle neugodne povrede i to je vrlo važno. Neki igrači koji su kasnije započeli pripreme su sustigli ostale i Krupanj smo napustili sa praktično kompletnim timom. Nazirem i sastav koji će poneti veći deo proleća – rekao je Savić.
Juče je Mačva igrala protiv Studenstkog grada.


Od starta proleća sledi zgusnut raspored, te će u sedam dana Mačva odigrati tri meča. Najpre gostuje Inđiji 26. februara, a četiri dana kasnije, u sredu, prvi put u 2022. je ekipa domaćin u Pocerskoj, a rival je Žarkovo, takođe ekipa sa plej of ambicijama. Tri dana pauze posle Žarkova sledi pred duel u Mitrovici protiv Radničkog koji je naneo najteži poraz Šapčanima u prvom delu sezone. Očekivano su lakši zadatak Grafičar u Beogradu i Bačka u Šapcu.

Regularni deo sezone traje do 10. aprila, a potom će prvih osam ekipa u plej of po jednokružnom sistemu, drugih osam u plej aut. Dva prvoplasirana tima će nakon plej ofa u Super ligu, naredna dva u baraž gde će ukrštati sa 14. i 15. timom Super lige za mesto u eliti.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa