24. februar 2022.24. feb 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Medicinska škola obeležila Međunarodni dan maternjeg jezika

Negovanje kulture jezika

„Jezik je simbol jednog naroda i bez njega nema razvoja tradicije, kao ni kulturne baštine“, istakla je direktorka Medicinske škole “Dr Andra Jovanović” Biljana Đuknić
U Medicinskoj školi “Dr Andra Jovanović”, tematskom izložbom pod nazivom “Knjigoplov maternjeg jezika” i dodelom prigodnih poklona za najvernije čitaoce školske biblioteke obeležen je Međunarodni dan maternjeg jezika.

-Veoma je važno da negujemo kulturu jezika, unapređenje jezika i kulturu različitosti. Jezik je simbol jednog naroda i bez njega nema razvoja tradicije, kao ni kulturne baštine - istakla je direktorka Medicinske škole “Dr Andra Jovanović” Biljana Đuknić.

Autorke izložbe koja obuhvata najznačajnija obeležja srpske pismenosti su profesorke srpskog jezika i književnosti Nataša Begović i Ana Marić.

-Za postavku u školi odabrale smo najznačajnije spomenike slovenske pismenosti, odnosno maternjeg jezika. Kao posebnost izdvojile smo Miroslavljevo jevanđelje koje je 2005. godine uvršteno u Registar nepokretnosti 120 kulturnih dobara sveta. Nadam se da smo izložbom uspele da sve podsetimo na značaj i bogatstvo maternjeg jezika – rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Nataša Begović.

Učenici Medicinske škole aktivno su učestvovali u pripremi materijala za Međunarodni dan maternjeg jezika, te su sa profesorkama inicirali izradu bukmarkera sa citatima iz dela nacionalne književnosti.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa