24. februar 2022.24. feb 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Izložba Šabačke fotografske zadruge u Kulturnom centru

Majstori objektiva

Portreti, pejzaži, apstrakcija, kolor i crno-bela fotografija u Galeriji KC do početka marta. Potvrđen kvalitet fotografije Šabačke fotografske zadruge na Trećem republičkom kupu klubova
U Galeriji Kulturnog centra ljubitelji fotografije do 1. marta mogu pogledati radove 14. godišnje izložbe Šabačke fotografske zadruge. Postavku čine radovi 22 autora, kao i kolekcija Zima sa Trećeg republičkog kupa klubova.

-Izložba je kao i svake godine revijalna i svaki član može svoje radove da predstavi javnosti. Ipak, selekciju kao i prethodnih 13 uradio je majstor fotografije Milan Marković, naš dugogodišnji prijatelj i saradnik – naveo je Vladimir Đinić dodavši da su veoma ponosni na kolekciju Zima predstavljenu u Centru za kulturu Kovin gde je ŠFZ zauzela 8. mesto.

-Veoma smo zadovoljni, jer je plasman merilo rada Kluba. Radove su ocenjivali članovi Umetničkog saveta Majstori fotografije Foto Saveza Srbije.

Izložba je nastavak dobre saradnje Šabačke fotografske zadruge i Kulturnog centra.

-Naredna godina donosi mini jubilej za koji smatramo da je veoma važan za sve one koji se bave fotografijom u našem gradu. Uspeli su da održe kvalitet i verujem da će nastaviti da to čine i u budućnosti – naglasila je istoričarka umetnosti i urednica likovnog programa Kulturnog centra Sonja Petrović Jagić.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa