24. februar 2022.24. feb 2022.
Veliki beogradski bod (foto: VK Šabac)

Veliki beogradski bod (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Korak ka baražu

Bod mnogo značajniji za Savu. ŽAK se odvojio, ali sledi derbi u Šapcu. Drugo mesto donosi baraž, prvo viši rang
Mladi Šapčani su u Beogradu ostvarili jedan od najvažnijih rezultata u svojim karijerama. Bod numerički ne znači mnogo, ali je pokazao da protiv mnogo iskusnijih ekipa, direktnih rivala za vrh, mogu odoleti pritisku gostujućeg terena, čudnog prepodnevnog termina, rezultatskog zaostatka i napraviti džinovski korak ka drugom mestu na kraju, uz još prisutne snove o prvom.

Singidunum - Sava 7:7 (1:1, 2:2, 2:1, 2:3)
Bazen Tašmajdan. Sudije: Čerović i Avramović. Isključenja: Singidunum 9, Sava 12.
SINGIDUNUM: Kaličanin, M.Aleksandrov, Borovćanin 3, D.Aleksandrov, Arsović, Ivanović, Karapandža, Sušenok 2, Ivanović 1, Lazarević, Aleksić 1, Grbić, Kokanović.
SAVA: Alimpić, Novaković, Babić 2, Zec, Marić 1, Trbović 1, Savković, Jezdimirović, Pantelić, Lazić, Zec 1, Mićanović 1, Mijailović, Jovanović.


Remijem protiv Singidunuma zaslužili su pravo da budu deo spektakla prvog vikenda u martu, derbija sezone protiv moćnog rivala iz Kikinde posle vikenda bez takmičarskih mečeva. ŽAK je u prednosti, ima dva boda više, meč manje, ali i gostovanje u Šapcu, te težak duel protiv odličnog Spartaka u pretposlednjem kolu.

TENT Obrenovac, Košutnjak i Banja Luka ne bi trebali da budu preveliki izazov za igrače trenera Nikole Cara, te će meč 5. marta mnogo toga odrediti, no i drugo mesto daje dodatnu šansu kroz baraž. U ovom trenutku slavni Bečej je na baraž poziciji u Prvoj A ligi, ali ni Rasina, odnosno Beograd nemaju miran san.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa