24. februar 2022.24. feb 2022.
Foto: VK Šabac, VK Sava (2008. godište)

Foto: VK Šabac, VK Sava (2008. godište)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Dva tima među finalistima!

Šabačka vaterpolo škola se već izdvojila rezultatima u mlađim kategorijama, a ovog februara je ponovila uspeh kakvim se druge ekipe ne mogu pohvaliti. Među finalistima Kupa Srbije za 2008. godište, kojih ima ukupno šest, igraće čak dve šabačke ekipe! Igrači „Save“ 2008. godište, odnosno neprikosnoveni osvajači svega već tri godine pod kapicom Šapca još jednom su demonstrirali silu. Na svom Gradskom bazenu su na polufinalu države savladali Spartak i Taš sa po 20:2, odnosno Partizan 13:3 i preneli svih šest bodova na finalni turnir u Novom Sadu zakazan za 12. i 13. mart.

-Ambicije ne menjamo. Želimo da odbranimo pehare. Već značajan broj ovih momaka nastupa za prvi tim VK „Sava“, a kako nije moguće igrati za mlađe kategorije jednog i prvi tim drugog kluba, sada su VK „Sava“, ali žele da istovremeno odbrane titulu i donesu prvu istorijsku Savi – istakao je Nemanja Ličanin koji je sa Miroslavom Mandićem predvodio Savu na polufinalnom turniru.

Vredan podvig načinio je i Šabac. Momci godinu dana mlađi od svih pobedom nad Zemunom na drugom polufinalnom turniru u Novom Sadu napravili su senzaciju i plasirali se na finale države, što je do sada za njih bio nedosanjan san u konkurenciji starijih. Do podviga su ih vodili Miroslav Petrović i Igor Jovanović.

Na finalnom turniru će nastupiti: Vojvodina, Novi Beograd, Taš, Partizan, Sava i Šabac. Bodovi su preneti i svako će igrati protiv rivala sa kojima se nije sastajao u polufinalu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa