24. februar 2022.24. feb 2022.
Sa petog mesta u plej of
VATERPOLO: SUPER LIGA

Sa petog mesta u plej of

Ni matematika više ne može Šapčane pomeriti sa pozicije pet. Partizan ili Crvena Zvezda rival u plej ofu. Regionalni turnir za potvrdu statusa, lagana priprema za spektakl protiv Novog Beograda
Ono što je bilo realno, sada je i na papiru potvrđeno. Vaterpolo klub „Šabac“ će sa pozicije pet u ovosezonski plej of Super lige. U Novom Sadu već u prvom periodu gost je postavio stvari u pravi odnos. Šulc i Ćetković su se izdvojili među strelcima. Bilo je realno i da već sada proglasimo rivala u četvrtfinalu plej ofa, međutim Crvena Zvezda je napravila senzaciju, pobedila Novi Beograd i tako sačuvala šansu za treće mesto u poslednjem kolu. Kako je Partizan poklekao u finišu protiv Radničkog, upravo će crveno i crno-beli u direktnom duelu odlučivati o poziciji tri, a samim tim i o rivalu Šapca u plej ofu.

Vojvodina – Šabac 11:13 (2:5, 3:1, 2:2, 4:5)
Bazen Slana bara. Sudije: Petrović i Milović. Isključenja: Vojvodina 12, Šabac 12. Peterci: Vojvodina 2 (2), Šabac 2 (2).
VOJVODINA:Pajković, Marić 1, Bogdanović 5, Bursać, Brešćanski, Biočanin, Prekogačić 2, Radovanlija, Rogač, Radanović 2, Nikolov 1, Vujković, Sredojević, Dobrić.
ŠABAC: Filipović, Vogel 1, Marković 2, Repanović 1, Kopcev 1, Maraš, Mitrović, Žeželj, Tubić 2, Šulc 3, Stanić, Tonković,Vukadinović, Ćetković 3.


Ipak, sve to je daleko mesec dana, ali se Šapčani već sada pripremaju upravo za te duele i naredna četiri meča će poslužiti kao uvertira za plej of. Sledi pauza u domaćoj ligi i nastup Šapca na završnici Regionalne lige. Na poslednjem turniru čiji je domaćin Kragujevac, šampion Srbije iz 2019. godine igra protiv: Solarisa (petak, 04.03. u 20:40) Primorca (subota, 05.03 u 17:00) i domaćeg Radničkog (nedelja, 06.03. u 20:40). Ekipa je sigurna van opasne zone i još samo teoretski može ugroziti premijerligaški status naredne sezone. Već protiv Šibenčana bi Šapčani mogli i po matematičku potvrdu četvrte uzastopne sezone u regionalnoj eliti. Splitski Mornar i Budva će se boriti za baraž, jedno od njih će sigurno direktno u niži rang.

Reprezentativne obaveze na početku marta će produžiti klupsku pauzu, a poslastica za vaterpolo sladokusce u Šapcu je gostovanje Novog Beograda 12. marta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa