24. februar 2022.24. feb 2022.
Foto: RK Metaloplastika, Aidi šutira

Foto: RK Metaloplastika, Aidi šutira

RUKOMET: PLEJ OF SUPER LIGE

Borba za SEHA snove

Meč ekipa koje žele u SEHA ligu. Duel dve mlade ekipe. Metaloplastika ima imperativ pobede i nepotpun sastav. Vojvodina neprikosnovena
Prva tri kola plej ofa pokazala su da je Vojvodina ipak neprikosnovena kod nas. Pehar će gotovo sigurno ostati u Novom Sadu bar još jednu sezonu, no drugo mesto donosi benefit zvani SEHA liga i derbi koji nas očekuje u nedelju od 19 časova u Šapcu je meč ekipa koje žele vicešampionsko zvanje. Partizan ga brani, Šapčani napadaju.

Partizan je bez problema bio prvi u lakšoj grupi prvog dela sezone, a već protiv Vojvodine je mogao osetiti da je igrao slabiju grupu. Šamot su rutinski pobedili, Rudar je napravio mnogo problema, ali su ipak slavili. Jedan od vodećih igrača je pojačanje iz Metaloplastike Pisarić, ali uz njega u timu Nenada Maksića su Aleksa Maksić, Petrić, kapiten Živković, golman Trnavac.

Metaloplastika je bila egal prvo poluvreme u Novom Sadu, u drugom je očekivano poklekla, no šanse protiv Beograđana su relano značajno veće.

-Imali smo mnogo problema sa povredama, raspored je zgusnut i to se videlo u drugom poluvremenu u Novom Sadu. Teška situacija neće biti opravdanje, jer u nedelju je pobeda imperativ i samo o njoj razmišljamo – rekao je trener „plavih“ Miodrag Kažić.

A do te pobede moraće sa nepotpuznim sastavom, oslonjen na entuzijazam i neosporan kvalitet spremnih igrača. Arsić nema slab meč od poečtka sezone što daje sigurnost u odbrani. Aidi sve više pokazuje zbog čega je angažovan iz dalekog Tunisa, Srdanović i Dodić imaju snagu vidljivu pre svega u kontranapadima, a iskustvo donose bekovi Brajović, Mešter i Milenković na crti. Dakić se uklapa postepeno. Manji broj igrača u rotaciji stvara problem i najveći je izazov to prenebregnuti. Težak raspored se nastavlja, posle Partizana slede tri meča u nizu na gostujućem parketu. Najpre Rudaru u Kostolcu, potom u četvrtfinalu Kupa u Pančevu i zatim Šamotu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa