24. februar 2022.24. feb 2022.
Foto: I. Đ., Čajić i Rosić na postolju

Foto: I. Đ., Čajić i Rosić na postolju

ATLETIKA

Dva šampiona

Duo atletičara kluba „Sprint“ iz Badovinaca okitio se nacionalnim titulama i to Milan Čajić i Veljko Rosić. Čajić je bio najbolji na Prvenstvu Srbije u seniorskom sedmoboju, dok je Rosić najbolji mlađi junior Srbije u skoku motkom uz rekord centralne Srbije sa preskočenom visinom od 3,75 metra.
Osim titule među „motkašima“, Rosić je osvojio i srebro u skoku uvis i bronzu u trci na 60 metara sa preponama, gde je ostvario lični rekord. Nastupio je i u štafeti 4 puta 400 metara gde je „Sprint“ osvojio četvrto mesto.

Milan Čajić je najbolji sedmobojac Srbije, a Badovinčanima se beleži dupla pobeda, jer je srebro zaslužio Nikola Rosić. Titulu je čajiću doneo učinak od 4.452 boda koji je najbolji u dosadašnjoj karijeri, ostvarivši i šest ličnih rekorda. Nikola Rosić je postavio pet ličnih rekorda i zaslužio visoku poziciju na postolju.

Nataša Petrović je osvojila šesto mesto na 60 metara uz lični rekord, Milica Nenadović je osvojila sedmo mesto u troskoku uz lični rekord. Dejan Rosić i Stefan Lazić su zauzeli šestu i sedmu poziciju u skoku motkom, uz najbolja dostignuća karijere. Anđela Pantelić je peta u Srbiji među mlađim juniorima u hodanju na 3.000 metara, Ana Marija Pantelić osma, a Tatjana Miletić deveta u istoj disciplini.

AŠK Tempo su predstavljale dve takmičarke na Prvenstvu mlađih juniora. Anastasija Bogićević bila je blizu medalje u bacanju kugle, zauzela je četvrto mesto, dok je Milica Milojević četvrta u svojoj trci na 60 metara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa