24. februar 2022.24. feb 2022.
„Đido“ za sva vremena
SVEČANOSTI

„Đido“ za sva vremena

Ansambl pod imenom jednog od najpoznatijih pozorišnih dela Janka Veselinovića, radi od 1995. godine. Nastavljač je tradicija Kulturno-umetničkog društva „Janko Veselinović“osnovanog 1950. godine. U svom sastavu ima pet dečjih ansambala, prvi izvođački ansambl, pripremni i ansambl veterana. Tu su još narodni orkestar, pevači solisti i pevačka grupa
Osnovna odlika Folklornog ansambla „Đido“ iz Bogatića, koji je prošle nedelje obeležio svoj 26. rođendan je mladost. Naime, to je potvrdilo i slavljeničko druženje članova ansambla, koji su prijatelji ne samo u kolu, nego i za trpezom, povodom rođendana. Preovlađivali su mladi, što im je svojevrsna garancija za budućnost. Probe su redovne i predan rad ne izostaje.

Ansambl pod imenom jednog od najpoznatijih pozorišnih dela Janka Veselinovića, radi od 1995. godine. Nastavljač je tradicija Kulturno-umetničkog društva „Janko Veselinović“osnovanog 1950. godine. U svom sastavu ima pet dečjih ansambala, prvi izvođački ansambl, pripremni i ansambl veterana. Tu su još narodni orkestar, pevači solisti i pevačka grupa.

Više puta su za svoj rad nagrađivani, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Od značajnijih rezultata izdvajaju zlatne plakete na Republičkim festivalima u Kraljevu, Valjevu i Čačku. Bili su apsolutni pobednici festivala u Poljskoj, Nemačkoj i Letoniji i učesnici mnogih revijalnih festivala širom Evrope i van nje ( Festivali u Kini, Rusiji i Azorskim ostrvima).



Za slavljeničkom trpezom bilo je mesta i podsećanju na prošlu godinu, kada je ansambl povodom 25. godina rada nagrađen visokim priznanjem Saveza amatera Srbije, zlatnom plaketom, a slično priznanje dobio je i umetnički rukovodilac ansambla Miloš Simić, za sveukupni doprinos razvoju i negovanju folklorne umetnosti u Srbiji.

- Svečano smo proslavili svoju slavu Sretenje Gospodnje. Za bogatom trpezom okupili su se brojni članovi. Najviše je bilo mladih i onih koji su tek postali naši članovi. Slava, kao porodična svetkovina imala je poseban doživljaj za najmlađe članove, koji su kao pravi mali domaćini proslavili Sretenje Gospodnje, kaže Miloš Simić.

On dodaje da su članovi početnog ansambla nastupali krajem januara pred prepunom salom Kulturno obrazovnog centra u Bogatiću, a posetioci nisu štedeli aplauze podrške za njihovo prvo pojavljivanje pred publikom.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa