3. mart 2022.3. mar 2022.
Petnica 2022
SAOPŠTENjE

Petnica 2022

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Istraživačkoj stanici ,,Petnica” prisustvovao stručnom skupu ,,Petnica 2022” posvećenom ekološkim projektima Vlade Republike Srbije sa posebnim akcentom na projekat ,,Čista Srbija”. Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, iz čijeg se resora sprovodi ovaj projekat detaljnije je predstavio značaj projekta ,,Čista Srbija” kojim će se povećati nivo izgrađenosti kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

Gradonačelnik Pajić istakao je da će na teritoriji grada Šapca u narednom periodu biti realizovano obećano širenje kako vodovodne, tako i kanalizacione mreže.

,,Na teritoriji našeg grada će zahvaljujući podršci države, u okviru projekta ,,Čista Srbija“ do 2025. godine kanalizaciona mreža biti produžena za 150 kilometara, i to 100 kilometara u gradu i prigradskim naseljima i 50 na seoskom području. Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda biće u Slepčeviću, Drenovcu, Prnjavoru i Lipolistu. To je velika investicija države. Grad Šabac i JP ,,Vodovod-Šabac” su svojim projektima konkurisali i uspeli da nadoknade vreme koje je izgubljeno svih prethodnih godina. U današnje vreme značaj kanalizacije je sve veći jer su pred nama sve zahtevniji ekološki standardi koje je potrebno obezbediti. Za poboljšanje uslova života i rada kako na selu, tako i u gradu, kanalizacija je jedan od bitnijih preduslova. Ulaganjem u komunalnu infrastrukturu i postrojenja za preradu otpadnih voda poboljšavamo standard života i čuvamo prirodu za buduće generacije”, istakao je gradonačelnik Pajić.Kabinet gradonačelnika ŠapcaGradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Istraživačkoj stanici ,,Petnica” prisustvovao stručnom skupu ,,Petnica 2022” posvećenom ekološkim projektima Vlade Republike Srbije sa posebnim akcentom na projekat ,,Čista Srbija”. Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, iz čijeg se resora sprovodi ovaj projekat detaljnije je predstavio značaj projekta ,,Čista Srbija” kojim će se povećati nivo izgrađenosti kanalizacije i sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji.

Gradonačelnik Pajić istakao je da će na teritoriji grada Šapca u narednom periodu biti realizovano obećano širenje kako vodovodne, tako i kanalizacione mreže.

,,Na teritoriji našeg grada će zahvaljujući podršci države, u okviru projekta ,,Čista Srbija“ do 2025. godine kanalizaciona mreža biti produžena za 150 kilometara, i to 100 kilometara u gradu i prigradskim naseljima i 50 na seoskom području. Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda biće u Slepčeviću, Drenovcu, Prnjavoru i Lipolistu. To je velika investicija države. Grad Šabac i JP ,,Vodovod-Šabac” su svojim projektima konkurisali i uspeli da nadoknade vreme koje je izgubljeno svih prethodnih godina. U današnje vreme značaj kanalizacije je sve veći jer su pred nama sve zahtevniji ekološki standardi koje je potrebno obezbediti. Za poboljšanje uslova života i rada kako na selu, tako i u gradu, kanalizacija je jedan od bitnijih preduslova. Ulaganjem u komunalnu infrastrukturu i postrojenja za preradu otpadnih voda poboljšavamo standard života i čuvamo prirodu za buduće generacije”, istakao je gradonačelnik Pajić.
Kabinet gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

18. avgust 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa