3. mart 2022.3. mar 2022.
Završnica Regionalne lige (foto: VK Šabac)

Završnica Regionalne lige (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Overa pozicije u eliti

Sigurna pozicija Šapčana. Sezona puna izazova zbog povreda. Bez presije u Kragujevcu. Borba za opstanak najzanimljivija
Regionalna vaterpolo liga se suočila pre dve sezone sa izazovom pandemije i poput drugih sportova morala da pronađen model opstanka u situaciji kada su granice zatvorene, a situacija sa širenjem zaraze van kontrole. Domaći šampionati su postali prioritet, te je u ovoj „regionalnoj“ koja se bliži kraj odaban model tri turnira gde će sve ekipe igrati protiv svih rivala bar jedan put. Vaterpolo klub „Šabac“ je značajno izmenio tim u odnosu na prethodnu sezonu, no uspeo je uprkos tome, kao i promeni trenera neposredno pred drugi turnir da ostvari dobre rezultate, izmesti sebe iz grupe najugroženijih i praktično osigura status u eliti i naredne sezone.

Raspored
1. ŠABAC – Solaris (petak, 04.03) 20:40.
2. ŠABAC – Primorac (subota, 05.03) 17:00
3. Radnički (KG) – ŠABAC (nedelja, 06.03) 20:40.


Osim za prve četiri, kao i dve poslednjeplasirane ekipe, sezona će biti okončana tokom vikenda koji sledi na turnirima u Dubrovniku, odnosno Kragujevcu. Šapčani će u Kragujevcu odigrati od petka do nedelje tri utakmice.

Šabac je u dosadašnjem toku ostvario jedan istorijski trijumf, nad velikom Mladosti iz Zagreba, velikanom koga Šapčani nikada nisu savladali, a pobedili su i Budvu, odnosno splitski Mornar. Upravo Budvani i Splićani će voditi borbu da izbegnu direktnu eliminaciju u niži rang, dok će Vojvodina i Primorije odlučiti ko će u viši rang, a ko će u baraž protiv pretposlednje ekipe Premijer lige. Jug, Novi Beograd, Jadran (S) i Radnički su mahom sigurni na finalnom turniru.
D. B

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa