3. mart 2022.3. mar 2022.
Košarkaški spektakl
KOŠARKA: PRL „ZAPAD“ (subota, 14:00)

Košarkaški spektakl

Mart među obručima u Šapcu na samom početku donosiu veliki muški derbi i spektakl koji među košarkašima nije čest u našem gradu već dugo. Ove sezone odlične partije u Prvoj regionalnoj ligi „Zapad“ pruža M015 i u plej ofu je jedan od dva kandidata za prvo mesto i Drugu ligu, gde osam godina Šabac nema predstavnika. Da bi postao prvi favorit za viši rang neophodno je da u derbiju nadigra i savlada Radnički 1950 iz Kragujevca. Kragujevčani su preneli maksimalan učinak u plej of, imaju trenutno pobedu više od Šapčana, ali je prvi od dva derbija upravo u Šapcu (hala “Protić“).

U prva tri plej of kola obe ekipe su ostvarile sigurne pobede protiv rivala. M015 je u trećoj rindi pobednički se vratio iz Velike Plane 99:80, dok je Radnički očekivano dominirao protiv Loznice 78:62.
Oba pretendenta za viši rang prethodne sezone su igrala u plej autu PRL „Zapad“ i iako je Radnički bio na kraju bolje plasiran od M015, Šapčani su dva puta slavili, u Kragujevcu četiri razlike, a u Šapcu sa čak 36 poena. U slučaju identičnog učinka na kraju odlučuje učinak u međusobnim duelima kao primarna determinanta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa