3. mart 2022.3. mar 2022.
Nastavak dobre sezone  (foto: Arkus liga)

Nastavak dobre sezone (foto: Arkus liga)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Potera za Naisom

Važna pobeda u Beogradu. Gol u poslednjoj sekundi doneo bodove. Sledi niz utakmica gde su rivalke favoriti. Bekament trenutno najbolji tim
Gol Ane Tomković tri sekunde pre kraja, ne samo da je doneo dva boda Šapčankama u prestonici, već je označio ciklus mečeva sa imperativom pozitivnih ishoda uspešnim. Od mogućih osam, Medicinar je protiv: Bora, Vrbasa, Beograda i Crvene Zvezde osvojio sedam bodova, vratio se na peto mesto i pojačao pritisak na Naisu u borbi za plej of.

Četvrtfinale Kupa
MEDICINAR – Naisa
Mladost (NP) – Bekament
Vojvodina – Radnički
Vrbas - Jagodina


Znatno drugačija, snažnija i iskusnija Zvezda iskoristila je pad u igri Medicinara sredinom nastavka i brzo nadoknadila minus pet zapretivši da uzme bod ili dva. Ana Tomković je sve to sprečila i ostavila mogućnost da se ekipa mirno priprema za naredne mečeve i vrlo nezgodan niz duela. Srećom, nemaju lak zadatak ni plej of rivali.

Najpre sledi pauza u Super ligi usled reprezentativnih obaveza, a potom drugog martovskog vikenda u Šapcu gostuje Bekament, tim koji se plasirao u polufinale evropskog takmičenja, ne samo da je lider na tabeli, već je pobedom nad Jagodinom pokazao da je trenutno i najkvalitetniji tim u Srbiji, a potom sledi gostovanje u Novom Sadu, Vojvodini koja je sezonu počela sa četiri poraza, no potom igra neverovatno, a sada je nizu uspeha pridružila trijumf nad Jagodinom. Ovo će biti dva martovska duela što se sezone tiče, a pre njih u Šapcu Medicinar i Naisa igraju meč četvrtfinala Kupa. Tri duela će zaokružiti takmičarski treći mesec za plavo-bele. U Ligi će svaki bod iz ta dva meča biti važno postignuće.

C. Zvezda – Medicinar 32:33 (14:17)
SRC „Voždovac“. Gledalaca: 100. Sudije: Ivan i Bojan Kolavčić (oba Beograd); Sedmerci: CZ 2 (2); Medicinar 5 (5). Isključenja: CZ 4; Medicinar 4 minuta.
C. ZVEZDA: Ninković (8 odbrana), Petković, Momčilović, Boner 9 (2), Đurković 1, Đorđević 2, Jelić (6 odbrana), Stašić, Cvijanović, Vidić, Bogunović 10, Mitić 1, Zečević 6, Kostrešević 1, Andrić 2.
MEDICINAR: Jarić, Đukanović, Kojić 1, Radović 4, Radukić 1, Tomković 13 (5), Cvejić, Cvetinović 2, Vasić, Krstić 4, Rakić 3, Ivković 5, Glišić (7 odbrana).


Naisa i Radnički su trenutno najozbiljniji rivali za poziciju četiri. Nišlijke u martu očekuje prvo duel protiv Vrbasa u Nišu gde su pod imperativom, a potom duel bez očekivanja u Jagodini. Radničkom se ne daju velike šanse u Jagodini 12. marta, dok vicešampion nije favorit ni u derbiju protiv odličnog Železničara. Trenutno je Vojvodina nisko na tabeli, ali je raspored takav da njima slede sve lakši mečevi uz pritisak pobede, te se mogu uključiti u borbu, iako im mogućnosti nisu velike.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa