3. mart 2022.3. mar 2022.
Za povratak pobedama (foto: RK Metaloplastika)

Za povratak pobedama (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Rudar potencijalna mina

Partizan odneo bodove i doneo brigu. Rudar iskusna i stabilna ekipa. Niz od tri gostovanja. Dva poraza u četiri plej of kola. Imperativ pobeda za ostanak u konkurenciji za drugo mesto
Mladi tim Partizana zasluženo je prekinuo loš niz u Šapcu i odneo dva važna boda u subotu, a Šapčanima doneo brige pred nastavak sezone, nametnuvši još veći pritisak da bi ekipa ostala u konkurenciji za visok plasman.

Jeste golman crno-belih briljirao, ali je posebno u drugom poluvremenu Metaloplastika bila ispod svojih mogućnosti i baš drugih 30 minuta su za brigu trenera Kažića i stručnog štaba.

Četvrtfinale kupa
Dinamo (P) – M‘PLASTIKA
Dubočica – Železničar
Radnički (KG) – Partizan
Rudar (K) - Vojvodina


-Malo šta, gotovo ništa nismo ispoštovali od dogovora, nismo pokazali svoje pravo lice, ništa nam nije polazilo od ruke i poraz je bio neminovan. Moramo dalje i samo pobedama možemo pokušati da nadoknadimo ovaj poraz. Želimo pobedu u Kostolcu, kao i u Kupu, potom i u narednim mečevima, prostora za neuspehe nema – istakao je isusni bek Vojislav Brajović.

Metaloplastika ima dobar niz protiv Kostolčana, svakako je kvalitetnija i favorit, međutim Rudar može biti izuzetno opasan, pre svega zbog iskustva ekipe. Imaju u sastavu odličnog Nedeljkovića, već dugo igrača u klubu, golmana Vukovića, Merdovića, Panića, iskusnog asa Boška Stanisavljevića. Osim u prvom kolu gde su potpuno podbacili u Pančevu, u naredna tri su osvojili samo bod, međutim Vojvodini su parirali dve trećine utakmice, Partizan su na Banjici nadigrali u 40 minuta i upravo najveća slabost Rudara je nedostatak snage da iznesu utakmicu u visokom ritmu do kraja, iako je kvalitet veliki. Njihov cilj je ostvaren plamanom u plej of i nemaju dalje ambicije što donosi rasterećenost.

M’plastika – Partizan 25:29 (13:15)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 500. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: MP 3 (2); Partizan 3 (2); Isključenja: MP 6; Partizan 10 minuta.
M’PLASTIKA: Pavković, Dodić 3, Karić, Jevtić 1, Milovanović 1, Ćosić, Srdanović 6, Mirković, Milovanović, Aidi 6, Arsić (7 odbrana). Terzić, Brajović 4, Milenković 1, Mešter 2 (2), Dakić 1.
PARTIZAN: Radovanović 1, Živković 2 (2), Pisarić, Radivojević, Beloševac, Varga 1, Ivanović 1, Trnavac (17 odbrana), Kojadinović 5, Zečević 7, Čolović, Maksić 3, Petrić 9.


Odmah posle Rudara Metaloplastika će u Pančevo na meč četvrtfinala Kupa, važan jer klub ima visoke ambicije i u ovom takmičenju. Vikend potom će Metaloplastika igrati u Aranđelovcu, a u Šabac će ponovo tek posle pauze, poslednjeg martovskog vikenda, kada bude dočekala Radnički iz Kragujevca.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa