3. mart 2022.3. mar 2022.
Foto: Z. Divljaković, Boris Savić

Foto: Z. Divljaković, Boris Savić

FUDBAL: BORIS SAVIĆ, TRENER FK MAČVA

Vreme je da pobeđujemo

Pristup odličan, realizacija problem koji treba rešavati. Napadački fudbal najbolji za razvoj mladih igrača. Povremeno nedostaje i sreće. Samopouzdanje preduslov svih uspeha
Malo šta se može zameriti Mačvi po pitanju nastupa u Inđiji, ali to „malo“ je stara i velika boljka kluba, realizacija. Lider nije pokazao više od Mačve osim što je bio maksimalno efikasan i obezbedio tri boda, dok Šapčani kući donose dobar utisak, ali ne i bodove.

-Čitavu utakmicu smo se mi pitali, lider je nadigran i svako ko je bio u prilici da vidi meč je to uočio, ali rezultat je negativan i naš bodovni saldo se ne menja. Uz pristup kao protiv Inđije ne sumnjam u dobar završetak sezone, ali uz poboljšanju realizaciju – ističe na početku trener Mačve Boris Savić.

Upravo realizacija je mučila Mačvu posebno u drugom delu jesenje polusezone. To je primarno za „popravku“ na proleće.

-Nama kvalitet igre nije opadao u meri koliko smo osvajali manje bodova. Loša završnica pokvari sve dobro što uradite do tog trenutka, a nama se dešavalo da mnogo dobrog učnjenog u polju propadne na kraju i kada se na to dogodi da rival bude precizniji, neretko i srećniji, meč koji nije odigran loše završite kao poraženi. Da smo realizovali ono što se mora realizovati možda bi sada imali 45, 50 bodova, a ne 33, no šta je tu je.

Povremeno je i sreća okretala leđa Mačvi, smatra šef stručnog štaba.

-Bilo je situacija kada lopte završe na prečki stativi i u momentu kada samo sreća odlučuje, prevagne za nas na lošu stranu. Volim da kažem kako smo se negde zamerili fudbalu, ali se nadam da će u narednim mečevima i to da nam se vrati.

Kako ističe Savić, pristup igri je nepromenjen od starta sezone i biće i u nastavku. To nije samo trenerski princip, već i najbolji put za razvoj mladog tima.

-Od prvog dana sam insistirao na nadigravanju sa protivnikom. Volim da se, kako bi rekli, izmerimo sa svima, da tražimo loptu, da je kontrolišemo, da budemo ti koji će kontrolisati meč. Nekada bude rezultata, nekada ne, ali mislim da je to najbolji put za unapređenje mladih igrača i za izvlačenje maksimuma iz njih. Na napadačkoj igri ću insistirati do kraja.

Nepobitan je pad u formi posle odlične prve polovine jeseni. Kada je sve delovalo idealno, Savić je insistirao na skromnosti i vrednoći, pristupu meč po meč. Kada su se vezivali slabi rezultati trudio se da ne menja pristup u tom polju prema igračima.

-Insistirao na veri u svoj rad i nisam dozvoljavao pad samopouzdanja. Moraju prezentovati za vikend ono što radimo od ponedeljka do petka. Stručni štab priprema ekipu, određuje taktička rešenja, koordiniše meč, ali sve to je malo ukoliko igrač nema povernja u sebe i mogućnost da ostvari postavljene zadatke. Verujem u svoj tim, uveren sam u kvalitet, vreme je da valorizujemo svoj rad i vreme je za pobede – zaključuje Boris Savić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa