10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Dvanaesti Sajam poljoprivrede u Šapcu 11. i 12. marta u Hali „Zorka“

Povratak tradiciji u punom sjaju

Dvanaesti Sajam poljoprivrede u Šapcu 11. i 12. marta u Hali „Zorka“. Najavljen veliki broj izlagača. Renomirani brendovi i kompanije koje se bave semenarstvom, zaštitom bilja, poljoprivrednom mehanizacijom, proizvodnjom repromaterijala, privrednici, banke, osiguravajuća društva, zadruge potvrdili su učešće na Sajmu. Ulaz i parking besplatni za sve posetioce
U organizaciji Radio televizije AS i partnera Odeljenja za poljoprivredu Grada Šapca pod pokroviteljstvom Grada, 11. i 12. marta u Sportskoj hali „Zorka“ biće priređen dvanesti Sajam poljoprivrede. Nakon pauze izazvane pandemijom najveća regionalna manifestacija se u punom kapacitetu vraća na dobro poznatu lokaciju. Šabački sajam pokazao se kao dobro osmišljen, te svake godine okuplja sve više posetilaca i izlagača. U potpunosti popunjen izložbeni prostor u hali, ali i na platou ispred dvorane ukazuje na veliku zainteresovanost učesnika.

Veliki broj izlagača u Hali „Zorka“
Organizatori očekuju prisustvo više od stotinu izlagača, iz zemlje i inostranstva koji će proizvođačima predstaviti najnovija dostignuća i metode u svim segmentima poljoprivrede. Uvereni su da će posetioci imati priliku da na jednom mestu informišu o predstojećoj setvi, ali i unaprede svoja znanja i veštine u poljoprivredi. Na raspolaganju biće im predstavnici kompanija koji će svojim stručnim savetima usmeriti proizvođače kako da na što bolji način idu u korak sa savremenom poljoprivredom.

Organizatori očekuju prisustvo više od stotinu izlagača, iz zemlje i inostranstva koji će proizvođačima predstaviti najnovija dostignuća i metode u svim segmentima poljoprivrede


-Verujemo da će Sajam biti odlično posećen, na osnovu prethodih godina očekujemo 10.000 posetilaca. Svakodnevno se javljaju novi izlagači sa željom da budu na Sajmu, te sa sigurnošću ne možemo da kažemo konačan broj štandova. Posle pauze od dve godine vraćamo stari sjaj, a siguran sam da će za naredni biti potrebne dve hale kako bismo ispunili sve zahteve - ističe u ime organizatora, vlasnik RTV AS Marinko Urošević.

Stručni saveti za poljoprivrednike
Tradicionalno, oba sajamska dana na raspolaganju posetiocima biće i zaposleni u Odeljenju za poljoprivredu Grada Šapca, a kao novinu predstaviće im podsticajne mere lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

-U petak i subotu poljoprivrednici će moći da na našem štandu dobiju informacije o podsticajnim merama grada. To je nešto novo i uveren sam de će odziv biti veliki. Oni koji su upoznati sa detaljima veoma su zainteresovani. Reč je o nabavci nove mehanizacije i iznosu subvencija. Takođe, nove mere Ministarstva poljoprivrede su veoma dobre i mogu biti interesantne za sve koji žele da apliciraju, te je važno da budu upoznati sa detaljima kako bi ostvarili pravo na njih. Pozivam sve poljoprivrednike da posete Sajam kako bi bili u toku sa svim dešavanjima - rekao je načelnik Odeljenja za poljoprivredu Grada Šapca Dragan Ranđić naglasivši da su tokom proteklog perioda uvedene brojne novine u segmentu poljoprivrede, iako je pandemija nakratko zaustavila održavanje manifestacije to nije uticalo na razvoj i unapređenje poljoprivrede.

Ulaz i parking za sve zainteresovane posetioce su besplatni tokom dva sajamska dana od 8 do 19 časova


-Ovo je idealna prilika da se čuje živa reč izlagača, poljoprivrednika i svih onih koji su važni u sferi agrara. Smatram da je to od izuzetnog značaja za sve, posebno što Sajam ima odličnu sadržajnu i organizacionu tradiciju. Naravno, uvek postoji prostor za poboljšanje, što nam je i ovogodišnja namera. Nauka u poljoprivredi je značajno napredovala tokom protekle dve godine, ali nisu svi poljoprivrednici upoznati sa brojnim dostignućima i idejama koje su realizovane.

Poljoprivredna mehanizacija, repromaterijal, zaštita bilja, semenski materijal, zalivni sistemi, deo su asortimana koji će biti na raspolaganju poljoprivrednicima. Renomirane nacionalne i internacionalne kompanije iz domena agrara potrvrdile su svoje učešće na Sjamu poljoprivrede u Šapcu. Osiguravajuća društva, banke, mali preduzetnici i zadruge, distributeri spremni su da predstave svoju ponudu poljoprivrednicima iz Mačve, Pocerine, Posavotamnave, Podgorine, Azbukovice, Rađevine, Jadra i Srema.

Besplatan parking i ulaz
Uz izložbeni deo, neizostavne štandove planiran je i bogat prateći program.
Ulaz i parking za sve zainteresovane posetioce su besplatni tokom dva sajamska dana od 8 do 19 časova.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa