10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

Svečana akademija u Specijalnoj bolnici Banja Koviljača

Godišnjica Odeljenja za rehabilitaciju dece

Ove godine obeležava se 33 godine od osnivanja Odelenja za rehabilitaciju dece,koje je počelo sa radom 1989. godine. Od tog vremena do danas ovo odelenje sa uspehom pruža usluge rehabilitacije najmlađoj populaciji. Pre nekoliko godina, tačnije 2016. godine izvršena je potpuna rekonstrukcija dečijeg odelenja
Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača, jedan je od najsavremenijih rehabilitacionih centara te vrste ne samo u Republici Srbiji već i u Evropi. Ove godine obeležava se 33 godine od osnivanja Odelenja za rehabilitaciju dece,koje je počelo sa radom 1989. godine. Od tog vremena do danas ovo odelenje sa uspehom pruža usluge rehabilitacije najmlađoj populaciji. Pre nekoliko godina, tačnije 2016. godine izvršena je potpuna rekonstrukcija dečijeg odelenja. Sve sobe i apartmani imaju kupatilo, televizore, internet, a tu su i zajedničke prostorije za druženje, čime počinje novi period u razvoju ne samo dečijeg odelenja već i Specijalne bolnice, jer su najmlađi pacijenti dobili najbolje uslove za svoje lečenje.

Pored stalno zaposlenih doktora, terapeuta, medicinskih tehničara, u lečenju učestvuju i lekari iz medicinskih ustanova u Beogradu. Od osnivanja Dečijeg odelenja lečen je veliki broj pacijenata iz svih krajeva naše zemlje, a obavljaju se i ambulantni pregledi. U ovu banju dolaze mališani koji imaju probleme sa koštano-zglobnim sistemom, a pored različitih vrsta fizikalnih, elektroterapija, kao i parafina, od velike pomoći je i sumpor-peloid, lekovito blato po kome je Koviljača poznata i van granica naše zemlje.

Povodom ovog značajnog jubileja, u petak 04. marta 2022. godine, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača upriličena je svečanost kojom ova eminentna zdravstvena ustanova obeležava 33 godine uspešnog rada Odeljenja za rehabilitaciju dece. Svečana akademija je održana u Sali Kralja Aleksandra u Kursalonu. Događaju su prisustvovali brojni gosti iz javnog i političkog života, Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije, Sanja Radojević Škodrić direktor RFZO, direktori Univerzitetske dečje klinike Tiršova i Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, profesori Medicinskog fakulteta u Beogradu, Ministarka zdravlja Tuzlanskog kantona, pomoćnik ministra zdravlja Dušan Jovanović i druge zvanice.

Obeležavanju jubileja prisustvovao je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa