17. novembar 2011.17. nov 2011.
GODINU DANA RADA KOMUNALNIH POLICAJACA

ŠABAC MEĐU NAJUREDNIJIM GRADOVIMA U SRBIJI

Od 13. januara 2011. godine, datuma početka zvaničnog evidentiranja i podnošenja prekršajnih prijava, do 31. oktobra, Odeljenje komunalne policije u Šapcu izreklo je 2.314 upozorenja, odnosno usmenih naređenja, podnelo 1.190 zahteva za pokretanje prekršajnih prijava i naplatilo 29 mandatnih kazni, što, prevedeno u novčanu vrednost, iznosi 205.000 dinara, rečeno je prošle srede na konferenciji za novinare Odeljenja komunalne policije Gradske uprave Grada Šapca, povodom prve godišnjice rada
Kada je reč o fizičkim licima, prema rečima komunalnog policajca Aleksandra Mićića, podneto je 60 odsto prekršajnih prijava, a po 20 odsto za pravna lica i preduzetnike. Najčešći evidentirani prekršaji su: plakatiranje van informativnih reklamnih panoa (22 odsto), izlaganje i prodaja robe na javnim površinama (18 odsto), prekoračenje radnog vremena (15 odsto), zauzeće javnih zelenih površina (14 odsto), zauzeće javne površine bez odobrenja nadležnih organa (10 odsto), zauzeće parking mesta rezervisanih za invalide (8 odsto), prljanje i oštećivanje javne površine (5 odsto), držanje domaćih životinja suprotno odluci grada (4 odsto). Ukupno je evidentirano 29 vrsta prekršaja.
- O dobrim efektima rada komunalne policije govori i podatak o smanjenom broju oštećenih komunalnih objekata i javnog gradskog mobilijara za 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, kao i činjenica da je izmerena buka na nižem nivou u poređenju sa prethodnim periodom, napomenuo je komunalni policijac Nenad Ilić. On je takođe istakao da je ovo odeljenje tek pre mesec i po dana uvelo 24-časovno dežurstvo, kada su se stekli uslovi i ispunili kapaciteti za takav nivo fukcionisanja.
Pre godinu dana Odeljenje je počelo rad sa devet policajaca, a od 1. avgusta pridružilo im se još 14, tako da ih je sada 23, među kojima je pet devojaka. Na raspolaganju im je pet vozila.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa