10. mart 2022.10. mar 2022.
Šta si od života želela
Megan Nolan

Šta si od života želela

„Veliki književni talenat.“ – Karl Uve Knausgor
Da li si i pored svega dobila od života šta si želela?
Jesam.
A šta si želela?
Da nazovem sebe voljenom, da osetim da sam na ovoj zemlji voljena.

Kada ona, mlada i opčinjena noćnim životom u Dablinu, sretne njega, izuzetno harizmatičnog starijeg muškarca, dešava se nešto u isto vreme sasvim jednostavno i neverovatno: privlačnost ruši kočnice, meša se sa slabostima i strahovima, postaje sam smisao života. Rađa se veza koja je za nju smena ekstaze i patnje, neobuzdane ljubomore i zadovoljstva, toliko intenzivnog i strastvenog da stvara zavisnost – ona želi da nestane u njegovom telu, da se rastopi u toj želji sve dok potpuno ne izgubi sopstveni identitet.

Prvi čitalac koji nam se javi na broj telefona 015/353-244 dobiće na poklon knjigu „Šta si od života želela“


Iskren portret narcisoidne ličnosti našeg vremena, fascinacije, zaljubljenosti, ljubomore, usamljenosti i poroka. Dominacije i poniženja. Priča o vezi koja možda nije ni postojala, jer su se srele zamišljene slike i projekcije umesto dvoje stvarnih ljudi. A kada se iluzije rasprše, dve uloge – dželata i žrtve – smenjuju se sa jednakim talentom i strašću.

„Verovala sam da me svaki postupak vodi tamo gde bi najzad i trebalo da budem, a trebalo je da budem zaljubljena.

Ljubav je bila velika uteha, zapalila je polja mog života u jednom mahu, ne ostavljajući ništa za sobom. Na nju sam gledala kao na silu koja će me pročistiti i učiniti me dostojnom sebe. Nakon ranog detinjstva, okrenula sam se od religije i snažno prigrlila veru u ljubav.
O, nemojte mi se smejati zbog toga, nemojte se smejati ženi koja vam ovo priča!“

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa