10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Code of the warrior – Trka sa preprekama

Ekstremni zadaci u ekstremnim uslovima

U ekstremnim uslovima temperature oko minus uz konstantan vetar i pahulje koje su nemilice vejale, oko 300 učesnika iz Srbije i regiona nastupilo je na trci Code of the warrior nadmetanju sa preprekama organizovanoj na SRC Stari grad.

Organizator, Sportski centar “Bušido”, pripremio je u novom izdanju već tradicionalnog nadmetanja 30 ekstremnih prepreka na stazi dugoj devet kilometara, koju su meteorološki uslovi dodatno otežali. Izazovne zadatke je trebalo savladati uz jak vetar, susnežicu i klizav oslonac, te je uz borbu sa preprekama i vremenom, trebalo uključiti borbu da ne bude povreda.

Foto: "Glas Podrinja"


Start i cilj su bili ispred tvrđave, a put je potom vodio ispod nasipa u pravcu starog mosta, potom područjem nekadašnje kasarne, ispod ulaznog mostića na čitav komplek, oko parka sa trim stazom, pravac ka novom mostu i dolazak do početne tačke. Prepreke su zahtevale svaku moguću veštinu, snagu svih delova tela, mentalnu silu, a deo trke su bile i vodene prepreke. Poslednja je podrazumevala skok u improvizovani bazen. Na svakoj od prepreka nalazile su se sudije koje su kontrolisale da li je ona savladana na propisan način.

Takmičari su startovali u grupama, u razmaku od pet minuta. Mnogi su imali opremu organizacija kojima pripadaju, a bilo je i kreativnih rešenja.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa