10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Priznanje za šabačku novinarku

Ljudske priče nađu put do srca

Priznanje za najbolji medijski prilog na konkursu Poverenika za rodnu ravnopravnost uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške. Ljudske priče su uvek posebne i uvek pronađu svoju publiku. Najveća priznanja zaslužila za priče o ljudima, herojima svakodnevice
Šabačka novinarka Mirjana Čvorić Gubelić osvojila je priznanje za najbolji medijski prilog koji dodeljuje kancelarija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji. Sugrađanka, novnar TV K1 i agencije Tanjug priznanje je zaslužila TV priloga u kategoriji promocije tolerancije i ravnopravnosti i izveštavanja o ženama i devojčicama iz ruralnih sredina u 2021.

Prilozi Mirjane Gubelić koji u svojoj srži nose posebne ljudske sudbine više puta su nagrađivani, dok serijal “Da od svojih ruku žive” čiji je autor upravo Mirjana Gubelić podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Foto: Privatna arhiva


-Ponosna sam na nagradu. Ona je još jedan dokaz da neko prati naš rad, da ono što uradimo ostavlja utisak, što je izuzetno važno u našem poslu. Posebna mi je čast i lična satisfakcija što sam od svih priloga i medijskih sadržaja različitih formi i tema, priznanja dobijala za meni najinspirativnije priče o socijalno ugroženima, ljudima sa margine, ženama koje se bore za svoj identitet. To su te ljudske priče, lišene svih primesa osim emocije i svakodnevne borbe i još uvek svakoj prilazim sa tremom da li ću je na pravi način prezentovati. Kada vam to priznaju na ovakav način, ispuni vas poseban osećaj zadovoljstva. Novinarstvo se menja, susreće sa izazovima, ali sudbine pojedinca ostaju poseban nedodirljiv deo - ističe Mirjana Čvorić Gubelić.

Priznanje je dodeljeno u tri kategorije: portali, novinski tekstovi i Tv/radio prilog, a osim naše sugrađanke, priznanja je ponelo još sedam laureata iz cele Srbije.

Novinarima koji su se istakli u izveštavanju nagrade su dodeljene, na koferenciji organizovanoj u okviru projekta „Unapređenje položaja žena i devojčica u ruralnim oblastima“ koji se sprovodi u okviru inicijative „Unapređenje bezbednosti žena u Srbiji“, koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti realizuje u saradnji sa Agencijom UN za rodnu ravnopravnost UN women, uz podršku ambasade Norveške u Beogradu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa