17. mart 2022.17. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Mali sajam sporta u hali „Zorka“

Sport je važan da bi bio zdrav i snažan

Manifestacija je dokaz da je Šabac grad svetle sportske budućnosti. Ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu. Izbor sporta je izbor zdravog života i pravilnog psihofizičkog razvoja
Među učesnicima na Malom sajmu sporta našao se 41 sportskki klub i udruženje koji su svoje aktivnosti predstavili na 25 vežbališta dvorane „Zorka“. Predškolci, osnovci, svi oni koji se do sada nisu bavili nijednim sportom imali su priliku da na jednom mestu vide značajan deo ponude sporta u Šapcu i izaberu jedan najbliži svojim interesovanjima i mogućnostima. Lepeza sportova je dovoljno široka da svako može za sebe naći najbolji. Slogan ovogodišnjeg sajma je „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“.

Sport nisu samo takmičenja, treninzi, rezultati, već drugarstva, prijateljstva za čitav život, ističe pomoćnica Ministra.

- Nije važno da li se bavite vrhunskim ili rekreativnim sportom, da li ste se pronašli u individualnom ili kolektivnom sportu, važno je da najmlađi nađu motiv da se bave sportom, da vode zdrav život. Lepota ovog grada je da ima bogatu tradiciju, vrhunske rezultate na čast i slavu države kojoj pripada, ali vidim da ima grad i izvanrednu budućnosti i veliki uspesi su pred Šapčanima – istakla je na otvaranju Snežana Žugić, pomoćnica ministra omladine i sporta.
Rezultati već decenijama u nazad su dokaz da su sportisti najbolji promoteri grada, kako klubovi, tako i pojedinci.

- Čast mi je što sam mogao da ugostim predsednika Sportskog saveza Srbije i velikog šampiona Davora Štefaneka i pomoćnicu ministra Snežanu Žugić i pokažem koliko u Šapcu vole i brinu o sportu. Imamo oko 6.000 registrovanih sportista. Ulažemo kao Grad mnogo u sport, sportsku infrastrukturu. Hala je u vlasništvu grada, već smo počeli i izgradnju kompleksa otvorenih bazena, ulažemo u mlade sportiste, školice sporta. Naravno, potpora smo i vrhunskom sportu. Šampioni su počeli iz školica sporta i polako napredovali do najvišeg nivoa – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
Predsednik Sportskog saveza Srbije i olimpijski rvački šampion Davor Štefanek naglasio je da mu je uvek zadovoljstvo da bude u Šapcu.

-Često dolazimo u Šabac, jer je to zadovoljstvo za nas. Tu smo da pomognemo, a Šabac je primer grada u kome se sport razvija na pravi način i primer koji bi mogle da slede druge lokalne samouprave. Imamo samo reči hvale, a gledajući svu ovu mladost, gledam u sjajnu budućnost srpskog sporta i još mnoge medalje koje će Srbiji doneti sportisti iz ovog grada – rekao je Štefanek.

Deo Sajma su bila i stručna predavanja o kondicionim treninzima i borbi protiv dopinga. Organizatori Malog sajma sporta su bili Sportski savez Šapca i Sportski savez Srbije, uz pokroviteljstvo grada Šapca i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa