17. mart 2022.17. mar 2022.

Moja Srbija

Postojeći resursi Centra za stručno usavršavanje i sve edukativne instalacije, koje se nalaze u parku ove ustanove, biće predstavljene kroz sadržajne aktivnosti projekta sa željom da se učenicima, pored usvajanja novih znanja, omogući i njihova praktična primena u cilju razvijanja i drugih veština poput logike, spretnosti, timskog i takmičarskog duha i slično
U subotu, 5. marta, održano je prvo kviz-predavanje pod nazivom Moja Srbija u organizaciji Centra za stručno usavršavanje Šabac. Učenici osam osnovnih škola: OŠ Vuk Karadžić, OŠ Nikolaj Velimorović, OŠ Janko Veselinović, OŠ Nata Jeličić, OŠ Jevrem Obrenović, OŠ Laza K. Lazarević, OŠ Stojan Novaković i OŠ Majur biće u prilici da naredna dva meseca budu učesnici u pomenutom projektu čiji je osnovni cilj razvijanje znanja i veština.

Postojeći resursi Centra za stručno usavršavanje i sve edukativne instalacije, koje se nalaze u parku ove ustanove, biće predstavljene kroz sadržajne aktivnosti projekta sa željom da se učenicima, pored usvajanja novih znanja, omogući i njihova praktična primena u cilju razvijanja i drugih veština poput logike, spretnosti, timskog i takmičarskog duha i slično.

Pored prostornih i edkukativnih kapaciteta Centra za stručno usavršavanje, realizatori projekta će tokom naredna dva meseca učenicima, kroz različita predavanja iz oblasti geografije, srpskog jezika i književnosti i pedagoško-psihološlih tema, približiti osnovna obeležja Srbije, istaći značaj obrazovanja, upoznati ih sa zanimljivostima iz života velikana koji su obeležili kulturnu istoriju, a geografske zanimljivosti će doprineti razvijanju nacionalnog indetiteta i bogaćenju znanja u vezi sa turizmom i opštim odlikama.

Predavanja su zamišljena tako da omoguće razmenu mišljenja, poboljašaju interakciju, a provera znanja biće vršena kroz kviz-takmičenja u kojima će svaka škola skupljati bodove sve do finalnog kviza koji odlučuje pobednika.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa